Foto

Zájem Čechů o nákup alkoholu
přes internet se zdesetinásobil

18. 9. 2012

Někteří lidé jsou nepoučitelní. V průběhu uplynulých vzrostl desetinásobně zájem Čechů o nakupování alkoholu prostřednictvím internetu. Konzumenti zkouší na internetu vyhledávat prodejce lihovin, přestože zákaz nabízení nápojů s obsahem alkoholu nad 20 procent platí i pro e-shopy, informoval internetový srovnávač Heureka.cz.

Vzrůstající zájem o alkohol se začal na internetu projevovat už v pátek - den vyhlášení prohibice. "Jakmile lidé zjistili, že v kamenných prodejnách tvrdý alkohol nad 20 procent nekoupí, začali to zkoušet přes internet. Během jediného dne od zavedení prohibice lidé vyhledávali alkohol desetkrát častěji," popisuje situaci Kamil Demuth z internetového srovnávače Heureka.cz.

Že se jedná o výjimečný stav, potvrzuje podle statistik srovnávacího serveru také skutečnost, že v těchto dnech lidé vyhledávali alkohol na internetu šestkrát více než o Vánocích v loňském roce.

Mezi nejoblíbenější alkohol v posledním měsíci patřil podle webu Heureka.cz například Jack Daniels, Tullamore Dew anebo Stock Božkov Peprmint.

Zvýšený zájem o alkohol na internetu dokládá také situace na aukčním portálu Aukro.cz. "Ačkoli je na Aukru prodej alkoholu zakázaný v rámci obchodních podmínek, v souvislosti s prohibicí jeho vyhledávání stouplo," uvedla mluvčí portálu Michaela Papežová a dodala: "Například vodka se v těchto dnech vyhledává 25 krát více než před vyhlášením prohibice. Podobné je to u výrazu alkohol, ten se dostal mezi deset nejvyhledávanějších výrazů v kategorii potraviny."

Pančovaný alkohol už připravil v Česku o život 22 lidí, další jsou hospitalizovaní. Ministerstvo zdravotnictví zakázalo kvůli otravám alkoholem od pátečních večerních hodin prodej lihovin s více než 20 procenty v restauracích, obchodech i na internetu. Prohibice platí až do odvolání.

alkohol prohibice
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.