Len je věčný. Vsaďte na něj
Ilustrační foto: pinterest.com

Len je věčný. Vsaďte na něj

1. 7. 2018

Někdo ho miluje, jiný má k němu výhrady: mačká se, člověk v něm vypadá neupraveně. Řeč je o lněném oblečení. Právě v létě je toto téma aktuální.

Některé ženy o něm nechtějí ani slyšet. Ty, které rády působí upraveně, nažehleně. A tak raději volí materiály s příměsí umělých látek. Existuje však druhá skupina žen. Ty více přírodně založené, vyznavačky módy spíše ležérní. Pro ně je oblečení z čistého lnu tím nejlepším letním parťákem.

Ano, lněné šaty či kalhoty jsou vždy poněkud zmačkané. Takové totiž mají být. Pohodlné, vzdušné, ležérní, přírodní, zkrátka letní. Jde o oblečení, ve kterém se člověk nepotí, nikde ho neškrtí, netlačí. Lněné oblečení je totiž zpravidla volné, není problém ho sehnat i ve větších velikostech. Zkrátka, lehce plandavé, široké, pomačkané světlé kalhoty a stejná košile, je věčná letní klasika. 

Jen si všimněme, jak často ji nosí obyvatelé jižních národů jako například Řekové, Italové či Španělé. Lebedí si večer u vína ve svých lehce pomačkaných bílých či světle modrých košilích, zatímco Němci, Češi či Angličané se potí v tričkách s příměsí uměliny a diví se, že se potí, že jim je vedro.

Dámy, které si potrpí na upravený vzhled, se se lněnými kousky zřejmě nikdy moc kamarádit nebudou. Ovšem ty, které naopak preferují pohodlí a ležérnost a chtějí svým oblečením dát najevo, že jsou bytosti svobodomyslné, už ze svých šatníků vytáhly své oblíbené lněné kousky, případně je doplnily dalšími.

Tak tady je malá inspirace, dokazující, že jde o styl, který sluší ženám různého věku i různých postav.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%