Elektrické skútry – velké usnadnění života
FOTO: Meyra.cz

Elektrické skútry – velké usnadnění života

18. 6. 2018

Rychlost, samostatnost a jednoduchá ovladatelnost jsou hlavní benefity, které přináší elektrický skútr osobám se sníženou schopností pohybu. Tato praktická vozítka umožňují vykonávat běžné činnosti s lehkostí a energií každý den.

Pro koho je elektrický skútr určen?
Neocenitelné vlastnosti mají elektroskútry pro seniory, pro osoby s handicapem nebo v případech, kdy mysl by chtěla, ale tělo už je unavené. Zároveň skvěle slouží lidem, kteří se ani přes své fyzické omezení nechtějí vzdávat bohatého života. Díky tomuto šikovnému vozítku se můžete stále radovat z pohybu a ze setkání s rodinou a přáteli. S elektrickým skútrem se dá jednoduše zvládnout cestování po městě, nakupování, ale i výlety do přírody.

Jak správný elektroskútr vybrat?
Vždy je potřeba dobře si dopředu rozmyslet, pro jaké účely bude elektroskútr využíván a kterému typu terénu bude čelit. Na trhu jsou dostupné modely pro samostatný pohyb v interiéru až po motorová vozítka, která zdolají i náročné nerovnosti trasy.

●  Pro pohyb v interiéru
Interiérový mikroskútr iGo umožňuje plynulý pohyb i v malém bytě či domečku. Má kompaktní rozměry, poloměr otáčení 50 cm a nízkou hmotnost. Navíc se dá rozložit na tři díly, takže si ho můžete vozit i na návštěvy. S motorem 120 W unese až 120 kg. Elektroskútr iGo získal v roce 2017 ocenění Zlatý Rehaprotex.

●  Na zpevněné cesty
Čtyřkolový elektrický skútr poskytuje senzační komfort člověku typicky žijícímu ve městě, který musí denně překonávat nástrahy v centru. Zvládne zpevněné cesty i mírný terén, má nastavitelnou šíři područek a vozík, který unese až 15 kg nákupu. Součástí vozítka je i bezpečnostní pás, osvětlení, zpětné zrcátko, držáky holí i elektromagnetická brzda.

●  Středně těžký terén
Pro osoby, které si užívají pobyt venku denně, a to jak ve městě, tak na výletech, je ideální model Cityliner do středně těžkého terénu. Snadnou obsluhu zvládne úplně každý a přehledný ovládací panel si rychle oblíbíte. Pro větší komfort má tento elektroskútr výškově nastavitelnou, posuvnou a otočnou sedačku, polohovatelnou zádovou opěrku, opěrku hlavy a odpružení.

●  Těžký terén
Tato výkonná čtyřkolka vyniká luxusním sedákem s otočením o 360°. Úložný prostor a bezpečností pás jsou samozřejmostí, které doplňuje nastavitelná bederní podpěra a zádová opěrka. Tu si snadno sami nastavíte do ideálního úhlu. Kolébkovým ovladačem lze regulovat jízdu vpřed i vzad a s využitím tempomatu je tento elektrický skútr nejenom praktickou pomůckou, ale i pomocníkem, který vás bude bavit. Elektrické skútry bohužel zatím nepatří mezi položky hrazené zdravotní pojišťovnou. Až do konce září 2018 ale můžete využít akční slevy na e-shopu Meyra.cz.

Vyberte si vozítko, které se stane vaším nepostradatelným společníkem na cestách.  

senioři zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%