5 tipů, kam vzít vnoučata za vysvědčení
FOTO: Zeměráj

5 tipů, kam vzít vnoučata za vysvědčení

22. 6. 2018

Tady je několik tipů, kam vzít vnoučata na výlet, ať už za vysvědčení nebo když dorazí v létě na prázdniny.

Zážitkový park Zeměráj u Orlické přehrady
Na pomezí středních a jižních Čech, nedaleko Orlíku nad Vltavou, najdete na ploše devíti hektarů více než sto různých her, zábavných i naučných prvků, dobrodružných úkolů, hlavolamů a několik skutečně výjimečných lákadel – archeopark raného středověku, kilometr dlouhou přírodní stezku naboso, archeologické a paleontologické naleziště, velké dřevěné bludiště, dětskou herní vesničku, interaktivní hernu, lukostřelnici, množství přírodních hřišť různého zaměření, tajemnou Cestu za pokladem, orientační hru Hlaholam, pátrání po Kamenech času a bloudění v temném Skladišti.

Za mamutem na Dolní Moravu
V rekreačním středisku Dolní Morava, které leží pod masívem Králickým Sněžníkem, „bydlí“ mamut. Je třináct metrů vysoký, 31 metrů široký a nabízí dvě patra zábavy pro děti. Ty si zde mohou vyzkoušet, jestli zvládnou přehlušit mamutí řev, zhlédnou video vysvětlující způsob jejich života, ale také se mohou proskočit po liánách. Děti se stanou objeviteli a cestu si budou klestit skrz dobrodružné stezky s popadanými kůly, tunely, mezi liánami... Další atrakcí Dolní Moravy je i Stezka v oblacích stromů, odkud je vidět široko daleko. Procházet se „v oblacích“ umožňuje i 710 metrů dlouhá dřevěná lávka. Po té je možné jet s vozíkem i kočárkem. Je tu také lanový park s pěti dráhami, bobová dráha, lezecká stěna, vodní park s mnoha atrakcemi, lesní království v korunách stromů na závěsných žebřících, pískový svět s prolézačkami, letní tubingové dráhy i obří vzduchová trampolína.

Pohádky Zdeňka Trošky na zámku v Horšovském Týně
Až do 2. září je možné v bývalé konírně na zámku Horšovský Týn navštívit výstavu kostýmů a rekvizit z pohádek, které režíroval Zdeněk Troška, král českých pohádek. Děti i dospělé zaujme téměř 50 kostýmů z pohádek Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Nejkrásnější hádanka, Strašidla a Čertoviny. Za návštěvu ovšem stojí také zámecké expozice, vybírat je zde možné z šesti zámeckých okruhů.

Za poznáním vesmíru v Brně
Až do konce prázdnin je možné vzít děti v Brně na velkolepou výstavu kosmonautiky s názvem Cosmos Discovery, která se koná v pavilonu C výstaviště BVV. Na několika tisících metrech čtverečních návštěvníci poznají úplné počátky vývoje raket a kosmických lodí, první cesty do vesmíru i další zásadní milníky v jeho dobývání. Expozice vypráví zábavnou formou kompletní historii výprav člověka do vesmíru. Jsou zde vystaveny unikátní exponáty, které poprvé opustily USA a Rusko a podílela se na ní americká NASA a další prestižní instituce. Návštěvníci v Brně najdou i novinky o projektech Space X, ale také originální trysku rakety Saturn V, která vynesla loď Apollo na Měsíc. Dále pak obrovský model Saturnu V, část řídícího střediska v Houstonu a také originál ruské lodi Sojuz.

Rytířské turnaje v Dětenicích
Až do 30. září je možné vyrazit na zámek v Dětenicích nedaleko Mladé Boleslavi, kde se bude každý víkend od 14 hodin konat velkolepé rytířské vystoupení skupiny Ordo Kromen. Ti předvedou příběh, ve kterém se dobro utká se zlem. Během vystoupení budete moci obdivovat kaskadérské kousky bojovníků, krásné koně, mužná těla chrabrých pánů, přehlídku netradičních zbraní století 14., 15. i 16. století. V Dětenicích stojí také za návštěvu barokní zámek, pivovar nebo je zde možné zažít středověk na vlastní kůži ve vyhlášené Středověké krčmě.

naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%