Lefkáda: panenské pláže a úžasná kuchyně
FOTO: pixabay.com

Lefkáda: panenské pláže a úžasná kuchyně

30. 6. 2018

Průvodci uvádí, že jde o jeden z nejkrásnějších Jónských ostrovů a opravdu nelžou. Ale pozor! Musíte si správně vybrat. Jezdí se na několik míst na ostrově.

Opravdu roztomilou a úplně původní vesnicí je Agios Nikolaos. Malebná vesnička s několika menšími hotýlky, dvěma samoobsluhami a několika restauracemi, kde vaří nešizené řecké speciality,  servírují šťavnaté saláty, nešetří na fetě a olivovém oleji a ty ryby! (Od malých sardinek pražených v oleji přes nádherné makrely, mořské okouny, humry a krevety). Koupání na městské pláži je fajn, ale ještě lepší je vypůjčit si skútr a objevovat úžasné pláže, které jsou opravdu bonbónkem na lefkádském dortu. Pokud jste byli v Karibiku, jakože já mohu soudit jen z obrázků, budete moci porovnat krásu těchto mimořádných řeckých pláží s těmi karibskými. Lefkáda je tedy opravdovým koupacím skvostem.

Na skútru se svezete dva, takže odvážnější z dvojice zasedne za řídítka a bedlivě sleduje odbočku na Egremni, Kalamitsi, Porto Katsiki, Kala. Je potřeba natankovat plnou, na ostrově najdete tak 3 benzínky celkem, a jet obezřetně, asfalt v horku klouže. Na plavky si raději natáhněte dlouhé kalhoty. U ukazatele zaparkujete, skútry se nekradou a najdete nejbližší sestupné schodiště, které se v horku může zdát nekonečné, ale už ten výhled na pláž a moře stojí za to. Odměnou za určitou míru nepohodlí je naprostý klid, málo lidí, žádné tobogány a průzračně čistá voda, do které sejdete z bílého písku. Robinson se neměl lépe. Nejbližší panenskou pláží od Agios Nikolaos je Milos, na tuto nádhernou a poloprázdnou pláž se dostanete za 2 Eura vodním skútrem, takže si na své přijdou i neřidiči.

Lefkáda je spíše pro vyznavače klidu, s úplně malými vnoučaty se pochopitelně některé náročnější výlety podniknout nedají a asi by je ani nebavily. Ale na vodopády Rachi nebo do vnitrozemí pro pravý kozí nebo domácí med se vypravíte příště, protože na ostrov Lefkáda se turista vrací.

S dětmi na Lefkádě doporučujeme výlet na větrné mlýny Gira kousek od hlavního města Lefkáda a výlety za koupáním provést s malým půjčeným Fiatem, slunečníky zabalte raději dva, ale dají se i na místě za malý peníz snadno koupit.  

cestování Řecko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.