Na plzeň ve Florencii
FOTO: Petr Buček a Facebook

Na plzeň ve Florencii

2. 7. 2018

Vypadá to jako zjevení. Talíř guláše a krásně orosená sklenice tankové plzně. A to jen několik desítek metrů od šestitunové sochy Davida od renesančního umělce Michelangela Buonarrotiho a slavné galerie Uffizi. Po horkém dni stráveném v ulicích italské Florencie se prostě sklenice plzně hodí. Ale kde se tady vzala?

Obrovský tank s plzní, tabule s logy plzeňského pivovaru, anglické nápisy „přijďte a podívejte se, co dělá naše pivo tak osvěžující“, strop pokrytý papírovými krabicemi od plzeňského piva – tak vypadá restaurace Beer House Club.

Pivo tu točí přesně po plzeňsku. A dodržují i oblíbené způsoby servírování: „hladince“ říkají „morbido“, „na dvakrát“ je „intenso“, „mlíko“ překládají „cremoso“. Číšník Erico ho servíruje, jako byste se ocitli v centru Prahy.

„Plzeňský Prazdroj si restauraci sám našel a oslovil ji, zda nechce točit tankovou plzeň,“ říká Erico, manažer Beer Clubu, který sem nastoupil před třemi měsíci. Když restaurace souhlasila, celou ji vybavili. Práce ho baví. Pro hosty vymýšlí různé hry. Chce například postavit z kostek, které v Česku známe pod názvem Dřevěná věž, co největší věž. Je motivován soutěží Prazdroje, hlavní výhrou je návštěva Prahy.

„Moc rád bych se tam podíval a ochutnal pivo přímo na místě,“ dodává.

Nyní restaurace žije hlavně fotbalovými přenosy mistrovství světa, na které se bar zaplní hlavně turisty. Ti během naší návštěvy tvořili největší část návštěvníků. Místní seděli o ulici dál v tradičních italských barech. Na menu jsou kromě guláše také bavorské klobásky, italské salsicce, grilované kuřecí maso s opečenými brambory, grilovaná zelenina se sýrem.

Kromě plzně točí v Beer House Clubu dalších jedenáct kvalitních evropských piv. Z těch slavnějších například německé Maisels Weisse, mnichovský Augustiner, anglický  London Stout. Italská i belgická piva….

Restaurace nabízí slušný průřez evropskými pivy – IPA, Stout, Weisse, Ale… My jsme zůstali u našeho oroseného plzeňského. Chutnalo skvěle, byť ve vyhlášených pražských lokálech ji umějí natočit ještě o trochu lépe.

Kde plzeňskou restauraci Beer House Club ve Florencii najít? Corso Tintori 34/R

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.