Jít s kůží na trh
ilustrační foto: pixabay.com

Jít s kůží na trh

7. 7. 2018

Všichni to rčení známe a víme, co je tím myšleno. Ne každý je však přizpůsoben k tomu, aby opravdu byl odhodlán na ten trh jít. Takové vystoupení má totiž za následek spoustu negativ. Můžu se ztrapnit, nemusím mít pravdu, s mým názorem spousta lidí nesouhlasí, spousta lidí si řekne – co je to za blbce, rozpoutám nekonečný řetězec názorů, ve kterém se ve výsledku všichni ztratí…

Ať jsou politici, jací jsou, jedno jim nelze upřít. Jdou se svojí kůží na trh. Nemohou vystupovat anonymně, což jim přináší výše zmíněná negativa.

Další skupinou lidí jsou ti, pro které se trhem stává virtuální svět internetu. Mají možnost komunikovat a vyjadřovat své názory veřejně a beztrestně (ve většině případů) a to k čemukoliv. Jedinou podmínkou je kdesi se registrovat a hurá do toho. Tento typ komunikace mě nikdy neoslovil. Nekomentovala jsem články na veřejných portálech, ani jsem komentáře jiných nesledovala. Měla jsem vždy ráda přímé debaty z očí do očí a komunikačním kanálem se pro mě stávaly hospody, hospůdky a posezení s kamarády.

To vše se změnilo se vstupem na i60. Systém – vy mi dáte prostor uveřejňovat mé články a názory a já vám za to dám v plen své pravé jméno. Vím, že bych se klidně mohla registrovat pod jménem Fialka Modřínová a většině čtenářů by to bylo jedno (vždyť kdybych si dala jméno Eva Zezulová, nikoho by ani nenapadlo, že to není jméno skutečné). Ale já se nechci skrývat. Nejde o čtenáře portálu, ale o mé známé, ke kterým se mé příspěvky v menší či větší míře dostávají. Jsem to já se svými myšlenkami, názory a mé uveřejněné pravé jméno mě nutí k přemýšlení. Neublížím? Neztrapním se? Mám skutečně pravdu? Co má rodina, nebudou se mým dětem posmívat, že mají trhlou matku? Obhájím svůj názor před svými nejbližšími? Anonymita není ochrana osobních údajů. Anonymita je selhání osobní statečnosti obzvlášť před svými známými.

Už jen přemýšlení o tomto příspěvku mi dalo víc práce než jeho napsání. A za nejdůležitější moment považuji kliknout na ikonu zveřejnit. Pak teprve půjdu se svojí kůží na trh. A věřte mi, že až toto udělám, pak se na některé vaše komentáře vůbec netěším.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%