Fotoreportáž: Milada z jiné strany
Foto: autorka

Fotoreportáž: Milada z jiné strany

11. 7. 2018

Další naší oblíbenou procházkovou zónou je pro nás nedaleké Jezero Milada. Od pátku u nás byla po delší době na návštěvě naše moc dobrá kamarádka Maruš ze Šluknova. Už jsem se o tom kdesi zmiňovala, že když je tady, dostane jako dárek nějaký výlet. Tentokrát si přála Miladu, tedy Jezero Milada. Vzhledem k tomu, že mi uniklo, proč se tato vodní plocha jmenuje zrovna Milada, jala jsem se hledat a našla jsem pro sebe i pro vás, že se tak jmenoval kdysi jeden zdejší hnědouhelný důl. Maximální hloubka jezera je 24,7 m. Další info najdete na internetu.

Páteční odpoledne bylo jako stvořené pro výlet. Slunce sice hřálo o trochu víc, vítr byl o trochu silnější, ale slib je slib. Tentokrát jsme to vzali z protější strany, tedy od vesnice Roudníky. Lidé se koupou i tady, nejsou tu sice pláže, vstup do vody se rychle svažuje, takže je to spíš pro dobré plavce, tedy nic pro mně, ale je tu travnatá plocha a trocha stínu, který z druhé strany chybí. A jen taková perlička. Cestou z Milady jsme se zastavili u stánku s nanuky. Foťák jsem měla v kapse a pak jsme pokračovali dál. Cestou jsem chtěla ještě něco vyfotit, ale foťák byl pryč. Následovala panika, slzy a trocha hysterie. Nezbylo než se vrátit ke stánku a světe div se, on tam ležel u silnice neporušený a hlavně nikým nesebraný. Moje radost byla opravdu veliká. 

Tak se pojďte pokochat moc hezkým kouskem přírody, upravenými cestami a občas zvedněte hlavu a koukněte se na oblohu, která také něco nabízí. Ke snímkům z Milady jsem ještě přidala sobotní mraky nad Brnou a Církvicemi.

Přeji hezký zážitek a létu zdar.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%