Návod, jak se starat o pleť v létě
Sluneční brýle, klobouk a opalovací krém jsou v létě nutností! Foto: pixabay.com

Návod, jak se starat o pleť v létě

14. 7. 2018

Vystavit pokožku hřejivým slunečním paprskům je báječné. Jenže tyhle příjemné chvíle bývají později draze vykoupeny – vznikem nových vrásek nebo dokonce pigmentových skvrn. Zde je praktický návod, jak se v létě starat o pleť, aby zůstala dlouho krásná a hlavně zdravá.

1. Ochranný krém nanášejte ideálně každé dvě hodiny
UV záření přispívá k předčasnému stárnutí pokožky, proto je v prvé řadu nezbytné chránit pleť před ním. „Ultrafialové záření s volnými radikály způsobuje úbytek kolagenu v pleti, ta tak ztrácí elasticitu a tvoří se na ní vrásky. V létě tedy není vůbec od věci pořídit si krásný klobouk nebo kšiltovku a nasadit si slušivé brýle, které ochrání citlivé oční okolí. Základ však je mít vždy po ruce kvalitní krém se SPF, ideálně 30,“ doporučuje Denisa Jasinská, zástupkyně české kosmetiky Essenté. Krém s ochranným faktorem rozhodně nestačí nanést na pleť jen jednou, třeba ráno. „Aplikaci je nutné opakovat ideálně každé dvě hodiny a v dostatečném množství, za které se považuje jedna čajová lžička.“

2. V létě důkladně čistěte pleť
Sluníčko a více času stráveného venku má za následek výskyt většího množství odumřelých a suchých buněk v pleti. Těch je třeba se pravidelně – ideálně ráno a večer – zbavovat, aby nedocházelo k ucpávání pórů. Čistá pleť navíc lépe vstřebává další kosmetické přípravky.

3. Ještě intenzivněji se zaměřte na hydrataci pleti
V létě je více než kdy jindy nutné dodržovat pitný režim. Proto s sebou stále noste pitnou vodu. Jen to ovšem nestačí. Slunce, vítr, voda, to vše naši pleť vysušuje. „Proto je tak důležité hydratovat ji kvalitními kosmetickými přípravky, které zajistí, aby voda zůstala v pokožce co nejlépe vázaná a využívaná. Každé ráno a večer naneste hydratační krém, jednou za týden si dopřejte hydratační masku a nezapomínejte na návštěvu kosmetického salonu,“ doporučuje Denisa Jasinská.

4. Nasaďte kyselinu hyaluronovou
Ta je totiž součástí naší pokožky, ale s přibývajícím věkem jí ubývá, a je tedy nutno ji pravidelně doplňovat. V létě o to více, nejlépe správným kosmetickým přípravkem. „Ty nejkvalitnější obsahují nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která pleť ochrání ve vnějších vrstvách pokožky, ale zároveň pronikne do spodních vrstev a motivuje buňky k aktivitě,“ upřesňuje Denisa Jasinská a doporučuje Essenté Hyaluronový booster se silnými hydratačními a liftingovými účinky.

5. Make-up nahraďte BB krémem
V létě se vyvarujte nánosů make-upu, pod nimiž se budete zbytečně potit. Vybavte se raději nemastným BB krémem, který bude tak lehký, že nebude ucpávat póry a pleť krásně rozjasní. 

 

Hodnocení:
(3 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%