Co ještě vidět v Ostravě, když vyrazíte na Colours
Výhled na Ostravu a budova nové radnice. FOTO: Czechtourism

Co ještě vidět v Ostravě, když vyrazíte na Colours

18. 7. 2018

Dnes začíná legendární festival Colours of Ostrava, který nabídne na osmdesát zahraničních a jednašedesát českých a slovenských hudebníků. Co dalšího ještě podniknout v Ostravě, pokud sem vyrazíte?

Dolní Vítkovice dopoledne
Colours of Ostrava se koná v unikátním areálu Dolní oblast Vítkovic, tento technicky i technologicky dokonalý areál průmyslových staveb z první poloviny 19. století je tvořený dolem Hlubina, vysokými pecemi a koksovnou Vítkovických železáren. Vypravte se sem kterýkoliv festivalový den už dopoledne, ať si areál prohlédnete, než se sem navalí všichni muzikychtiví návštěvníci.

Bolt tower
V areálu festivalu si vyjeďte také na Bolt Tower, neboli šroubovou věž, která je součástí Vysoké pece číslo 1. Jedná se o největší geografický bod ve městě. Nejkrásnější to tu je při západu slunce, jenže vystůjte si tu frontu festivalových návštěvníků.

Velký svět techniky
V Dolních Vítkovicích je možné navštívit i populárně naučné centrum Velký svět techniky. Bylo otevřené v roce 2014 a hravou formou představuje zajímavosti vědy a techniky. Varování: většina aktivit je dost náročná, vypravte se sem raději za střízliva!

Trojhalí Karolina
V centru města navštivte trojhalí Karolina. Je to unikátní historický prostor, ve kterém dříve stály stroje a turbíny, dnes jsou jeho brány celý den otevřené. Schovejte se tu před deštěm, vezměte si sem inlinové brusle, míč nebo florbalky. Jedná se totiž o sportoviště.

Vyhlídka Nové radnice
Další zastávkou v centru může být rozhledna nové radnice. Tady zjistíte, že Ostrava je zelené město. Vyhlídková terasa se nachází ve výšce 73 metrů a je z ní krásně vidět panorama Beskyd, Poodří a příhraničí část Polska. Za dobré viditelnosti je také možné zahlédnout Praděd v Jeseníkách.

Sfárejte na Landeku
Nenechejte se napálit, až vám horníci budou tvrdit, že vás právě svezli o sto pater níže. Je to jen virtuální realita. Přesto návštěva největšího hornického muzea v Česku stojí za to. Sfárejte do bývalého dolu Anselm, zasmějte místním vtipům na Pražáky a obdivujte sbírky staré důlní a záchranářské techniky, důlních lamp a dalšího vybavení. Landek totiž nabízí jedinečné nadzemní a podzemní expozice. Pivo a oběd si dejte v resrauraci Harenda.

Běžte na výstavu
Trochu klidnější atmosféru nabízejí ostravské galerie. Vydejte se například do Galerie výtvarného umění. Je tu k vidění několik zajímavých výstav.

Vezměte si s sebou kola
Ostrava je cyklistův ráj a na kole se dobře odbourává alkohol. Kolo vám navíc umožní projet si všechny ostravské památky, uděeljte si také nějaký větší výlet – například podél řeky Ostravice do Frýdku-Místku a dále do Beskyd. Je to pěkná cyklostezka vedle meandrující řeky.   

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%