Bechyňské slavnosti dopadly na jedničku
Foto: autorka

Bechyňské slavnosti dopadly na jedničku

30. 7. 2018

Léto na jihu Čech je plné různých městských slavností, trhů, hudebních festivalů a dalších kulturních akcí. Tento víkend se k pořadatelům přiřadila i Bechyně.

Na Náměstí T. G. Masaryka se konaly jako každoročně keramické trhy, jichž se zúčastnilo nejméně 70 prodejců. K vidění byla většinou opravdu keramika, ale vedle ní i sklo, kameny, šperky, proutěné zboží, originální látkové tašky a doplňky. Nikde nebyly nevkusné univerzální suvenýry, jaké se často nabízejí turistům v centru Prahy.

Krátce po zahájení slavnosti se na náměstí sjelo odhadem 70 - 80 motorek, z nichž převažovaly silné stroje značky Harley - Davidson. Pro milovníky motorismu to byla skutečná pastva pro oči. Úderem desáté se však kolona dala do pohybu a město opustila.

Na pódiu u parku v dolní části náměstí začala hrát již několik desetiletí oblíbená jihočeská dechovka Budvarka. Po ní pak v odpoledních hodinách následovala vystoupení dalších hudebních skupin, tentokrát spíše pro mladší.

Mezitím v lázeňském parku poblíže nádraží probíhala poněkud recesistická soutěž zvaná Koloběžková Grand Prix, letos již 46. ročník. Té se zúčastnili mladí i starší s koloběžkami všeho druhu včetně podomácku zhotovených "strojů".

Ačkoliv jsme se v Bechyni nezdržely vzhledem k horšímu autobusovému spojení o víkendu celý den a neviděly zdaleka vše nabízené, mohu říct, že se sobotní oslava návštěvníkům opravdu vydařila.

Mě osobně potěšil trh a nablýskané motorky. Třešničkou na dortu pak pro mě bylo setkání s mým někdejším posluchačem z kurzu němčiny v jazykové škole v Českých Budějovicích, panem Ludvíkem Petrem, manažerem a zpěvákem Budvarky.  Viděli jsme se po 36 letech. Ale o tom až třeba někdy příště.

Teď se, prosím, se mnou podívejte na několik záběrů ze sobotní Bechyně.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.