Tipy, jak být krásná i po padesátce
Ilustrační foto: ingimage.com

Tipy, jak být krásná i po padesátce

14. 8. 2018

Padesátka je zlomovým okamžikem, kdy se přirozené hormonální změny související s věkem projevují i na vzhledu pokožky. Ta začíná postupně ztrácet na elasticitě a přibývají na ní vrásky. Aby si udržela co nejdéle zdravý a svěží vzhled, je právě v tomto období více než důležité, pečlivě se o ni starat. 

1. Hydratujte zevnitř i zvenčí
S věkem je naše pleť sušší a dehydratovaná, což souvisí s postupným ubýváním mazových a potních žláz. Proto je v prvé řadě důležité zaměřit se na důkladnou hydrataci. "A to jak vnější, která spočívá v dodržování pitného režimu (ideální je neperlivá voda), tak i vnitřní, a sice hydrataci pokožky prostřednictvím kvalitních kosmetických přípravků,“ doporučuje zkušená kosmetička Nikol Bárová pracující pro značku Essenté.

2. Pořiďte si kvalitní kosmetiku a každý měsíc si dopřejte návštěvu salonu
Dalším příznakem stárnutí pleti je postupná ztráta kolagenových a elastinových vláken, kdy pleť vadne a tvoří se vrásky. Nešetřete na kvalitních přípravcích a do kosmetického salonu si zajděte zhruba jednou za čtyři týdny.

3. Pleť čistěte, i když nepoužíváte make-up
A co by si tedy měla čerstvá padesátnice rozhodně pořídit? Základem je kvalitní odličování a čištění pleti. Čím jsou ženy starší, tím méně make-upu používají. Ale i v případě, kdy nepoužily vůbec žádný, potřebuje jejich pleť očistit od smogu a prachu.  

4. Krém vybírejte podle toho, co vaši pleť trápí
Samostatnou kapitolou je pak výběr správného denního krému. Ten vybírejte podle potřeb své pleti. Pokud máte vrásky, zaměřte se na ně. Trápí vás dermatitida? Pořiďte si přípravek určený na ni. Máte rozšířené žilky? Řešte je… Přípravky určené na anti-age péči rozhodně nejsou samospasitelné na všechny problémy s pletí, které vás trápí. A konzultujte je s kosmetičkou, která vaši pleť zná. U kosmetických přípravků také sledujte obsažené aktivní látky. „Z vlastní zkušenosti mohu doporučit přípravky s AHA kyselinami a peptidy. Jejich účinky na pleť vidíte téměř okamžitě. Nezapomínejte na denní krém s ochranným faktorem. Za sebe mohu doporučit přípravky se SPF 30. Tento faktor vám přes den jako štít ochrání pleť proti slunečním paprskům, které silně vysušují pleť a jsou odpovědné za ztrátu pružnosti a pevnosti pokožky,“ radí Nikol Bárová.

5. Oční okolí si zaslouží speciální péči
V tomto věku je rozhodně vhodné vybavit se náležitými kosmetickými přípravky určenými speciálně pro péči o oční okolí. Oční okolí má sedmkrát tenčí kůži, než jaká je kdekoliv jinde na naší tváři či těle, proto si zaslouží speciální péči – kvalitní a účinný oční odličovač a oční krém, případně oční masku.

6. Trpíte řídkým obočím? Vyzkoušejte boostery podporující jeho růst!
Pokud vás trápí příliš řídké obočí, ať už přirozeně, vlivem hormonálních změn či v důsledku přílišného vytrhávání, nezoufejte a vyzkoušejte boostery na obočí, které podporují jeho růst. V současné době slaví největší úspěchy ty s výtažkem z karibského korálu Trsovníku lékařského (tzv. Black Sea Rod Oil). Tato látka zcela přirozeně aktivuje růst řídkého, slabého a přespříliš vytrhaného obočí. 

7. Důslednost a méně stresu
"Všem ženám kolem padesátky, ale vlastně ženám v každém věku, doporučuji při péči o pleť pravidelnost a důslednost – výsledky se jistě rychle dostaví. Samozřejmě nemůžeme čekat obrat o 360 stupňů k lepšímu okamžitě. Chraňme si svoji pleť, za prvé máme jen jednu, a za druhé – je to náš největší orgán, který ukazuje na povrchu vše, co se děje uvnitř – tedy zkusme žít co nejvíce bez zbytečného stresu,“ uzavírá Nikol Bárová ze značky Essenté.

stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.