Národní knihovna zapůjčí
elektronické čtečky e-knih

Národní knihovna zapůjčí
elektronické čtečky e-knih

9. 1. 2012

Technicky zdatní čtenáři si mohou v Národní knihovně v Praze zapůjčit elektronickou čtečku Jinke Hanlin eReader V60 (respektive eReading.cz First Edition). A to buď absenčně na 14 dní v Hale služeb, nebo prezenčně ve Studovně společenských a přírodních věd i v Referenčním centru. Národní knihovna v současné době disponuje dvaceti čtečkami. 

„Ve čtečkách jsou uloženy ukázky několika digitalizovaných knih české literatury 19. století, respektive výňatků z nich, které byly vybrány z digitální knihovny NK ČR Kramerius,“ přibližuje vedoucí Odboru služeb Národní knihovny ČR Jindřiška Coufalová. 

Čtečky umožňují pro zajištění některých funkcí připojení k internetu pomocí Wi-Fi sítě. Čtečka si z aktuálně dostupných Wi-Fi sítí vždy automaticky vybírá první dostupnou, tedy například nezabezpečenou síť s nejsilnějším signálem.  

Podmínkou absenční výpůjčky čtečky (tzn. mimo budovu knihovny) je trvalý pobyt na území Česka, platná registrace v Národní knihovně ČR aktuálně nejméně jeden rok a „čisté“ uživatelské konto (bez dlužných pohledávek). Čtečky si pro absenční výpůjčku můžete objednat v on-line katalogu NK ČR.

Prezenčně (tedy v prostorech knihovny) si může čtečku vypůjčit každý registrovaný uživatel knihovny s platným čtenářským průkazem, který má vypořádané veškeré své závazky. Čtečky jsou prezenčně půjčovány na dobu 4 hodin, nebo do konce otevírací doby Studovny společenských a přírodních věd, respektive Referenčního centra. Čtečky pro prezenční výpůjčky není možné rezervovat.

eknihy knihovna
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.