Dabingové ceny získali
Hlaváčová a Meduna

Dabingové ceny získali
Hlaváčová a Meduna

22. 9. 2012

Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu obdrželi v Přelouči na Pardubicku herečka Jana Hlaváčová a herec Jaromír Meduna. Paní Hlaváčová cenu získala za roli Séraphine ve stejnojmenném filmu, pan Meduna za roli Roberta Maxwella ve filmu Maxwell.

Porotci letos vybírali z celkem 37 audiovizuálních děl, které měly premiéru v loňském roce. Kromě obou vítězů byli za nejlepší výkony v dabingu nominováni také Jitka Ježková, Ilona Svobodová, Vladislav Beneš a Libor Hruška. Cenu za celoživotní mistrovství v dabingu si letos odnesli Ivanka Devátá a Ladislav Mrkvička. Za celoživotní mimořádnou dabingovou tvorbu obdržel ocenění Filmového a televizního svazu FITES režisér Elmar Kloss.

Pořadatelé také vyhlásili Zvláštní cenu Františka Filipovského za mimořádné dabingové zpracování animovaných a dětských snímků, kterou letos získal snímek Rango v překladu Petra Putny.

Udělena byla i cena diváků za nejlepší výkon nebo dílo v dabingu, kterou získal David Novotný za ztvárnění Barneyho Stinsona v seriálu Jak jsem poznal vaši matku v režii Filipa Jančíka. Zkrácený záznam předání ceny za dabingovou tvorbu v roce 2011 odvysílá Česká televize 29. září odpoledne.

Ceny Františka Filipovského vloni v Přelouči získali herci Tereza Bebarová za namluvení role Funny ve filmu Funny Lady a Martin Stránský za Dr. House ze stejnojmenného seriálu.

Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu a měly by být stimulem pro práci všech, kdo se na této náročné umělecké disciplíně podílejí.

dabing ocenění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.