Jiří Štěpnička: Umět pomoct je důležité
FOTO: archiv TV Prima

Jiří Štěpnička: Umět pomoct je důležité

17. 8. 2018

Charismatický herec, který ztvárnil řadu divadelních a televizních rolí se v poslední době na obrazovkách usadil jako sympatický primář v seriálu Modrý kód na Primě.

Příběhy z nemocničního prostředí nebere jen jako jednu z mnoha rolí, protože se při nich něco nového naučil. Konkrétně, opravdu poskytovat první pomoc.

„Myslím si, že mnoho lidí první pomoc poskytovat neumí. I kdyby třeba chtěli, v případě, že se ocitnou u nehody nebo neštěstí, mnohdy zpanikaří. Proto je dobré, aby si člověk tyto dovednosti oživoval, naučil se je běžně ovládat. Já jsem byl vyškolený už na vojně jako zdravotník, tehdy se tomu říkalo lapiduch. Zdravotníky mám v rodině. Lidí, kteří pomáhají druhým, si velmi vážím. Udělalo mi radost, že nám hercům Prima umožnila, abychom si na lékaře a záchranáře jen nehráli, ale abychom tyto dovednosti skutečně uměli. Takže mám radost z toho, že bych skutečně dokázal poskytnout první pomoc. Naštěstí jsem s do takové situace nikdy nedostal, ale to je věc, kterou člověk prostě ovládat má.“

Radosti slavných
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.