Kolaboranti
ilustrační foto: paddle8

Kolaboranti

21. 8. 2018

Bylo mi 17, čekal mě poslední rok na SVVŠ. Bydleli jsme na vesnici a v té době jsme byly s mámou samy doma, protože nemocný táta byl v lázních.
21.srpna přišel šok, který jsem já tolik nechápala, ale první, co jsme udělaly, byl velký nákup v místním obchodě  - další šok byl, když máma zjistila, že plný nákupní košík zapomněla před sámoškou, když si povídala s ostatními vyděšenými nakupujícími. Neztratil se, počkal tam na nás.

Druhý problém byl s tátou, jak ho dostat domů. Nikomu ze známých se mezi tanky jet nechtělo, tak se mamka vydala do podniku, kde byl táta zaměstnán. Ani tam se nikomu moc nechtělo, ale nakonec se jeden řidič našel, ale chtěl, aby si máma sehnala od Rusů "bumážku" povolující průjezd.

Co se dalo dělat jiného, než navštívit štáb okupantů v okresním městě. "Bumážku" sice dostala, ale zároveň byla ve štábu viděna snad největší drbnou z obce, která svými slovy vylepšenou verzi návštěvy roznesla po celé vsi. Naše rodina se stala rázem rodinou kolaborantů.

Tátu jsme sice v pohodě domů dostali, ale špatná pověst nám ještě dlouho zůstala a nejvíc jsem to asi odnesla já ve škole.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%