Naše letošní dovolená
Foto: autorka

Naše letošní dovolená

25. 8. 2018

Naše rodina patří mezi ty, kteří si oblíbí určité místo a pak se tam každý rok vracejí. Do roku 1996 to bylo Máchovo jezero, pak ranč Gerlinda v Rousměrově na Vysočině a po jeho prodeji se v roce 2003 stala naší vyvolenou jihočeská Blatná.  Letos to bylo již po patnácté, kdy jsme se  4. 8. na 14 dní přestěhovali do pronajatého domečku, kde to máme moc rádi.

Po necelých, opravdu horkých, 4 hodinách jsme konečně dorazili na místo určení. Nejdříve jsme vzkřísili polomrtvé morče Barborku, naštěstí se vzpamatovala velice rychle, postavili klece pro ni a pro králici Sunny, všechno napojili včetně sebe a pak už nastaly obyčejné úkony, které určitě všichni znáte. Večer u TV mě notně vyděsil velký pavouk, který byl později zlikvidován, omlouvám se ochráncům zvířat, ale s ním bych tam žít nemohla a pak jsem celých 14 dní koukala, jestli se neobjeví jeho pomstychtivá rodina.

Nás, ale i všechny ostatní letos trápí velká vedra, na která není náš organizmus opravdu uzpůsoben, takže jsme vycházky a výlety museli omezit, protože pejsci by to asi moc dobře nenesli. Ale i tak jsme prožili krásnou, poklidnou dovolenou, pro světoběžníky určitě nuda, ale my to máme rádi. Přesto jsme dva výlety zvládli. Jeden na Orlík a druhý do nedalekých Horažďovic. Také náš oblíbený zámecký park se nám podařilo navštívit dvakrát, takže na snímcích budou daňkové uprostřed a na konci. Nevíme, kam se poděli ti s velkým parožím, ale nezahlédli jsme ani jednoho.

Vzhledem k tomu, že jsem se zbláznila a nafotila stovky fotek, rozdělila jsem naše zážitky do tří samostatných článků. Milovníkům 10 fotek u příspěvku se omlouvám, ale bez spousty obrázků by to nebylo to pravé ořechové. Začínám Blatnou, pak vám nabídnu hrobku Schwarzenbergů na Orlíku a nakonec výlet do Horažďovic.

Přeji všem pohodový konec pomalu odcházejícího léta.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.