Uchovejte krásu řezaných květin co nejdéle
Kvetinyonline.cz

Uchovejte krásu řezaných květin co nejdéle

25. 8. 2018

Květiny dostává ráda snad úplně každá žena. A každá také jen velmi nerada pozoruje, jak kytice vadne a ztrácí svůj půvab. Tento okamžik však můžete velmi snadno oddálit. Stačí dodržovat několik jednoduchých zásad.

Jak na to, aby květiny vydržely co nejdéle?

První zásadou, na kterou byste nikdy neměli zapomínat, je správné seříznutí stonku. To byste měli učinit před každým umístěním do vázy a poté vždy po dvou dnech – nejlépe šikmo, v úhlu přibližně 45 stupňů. Květinám tak zajistíte dostatek vláhy, která by se k nim přes zaschlý stonek vůbec nedostala. Květiny také vkládejte pouze do čisté vázy, v níž nebudou žádné pozůstatky po předchozí kytici. Ty by totiž mohly zapříčinit množení bakterií. Ze stejného důvodu očišťujte stonky od listů a vodu vyměňujte jednou za dva dny. Tu také můžete obohatit o speciální výživu, kterou ve většině květinářství obdržíte spolu s květinami. Pozornost byste však měli věnovat nejen samotným květinám, ale také jejich okolí. Květiny by například neměly být skladovány u ovoce (zejména u jablek), z nějž jsou uvolňovány látky pro ně jedovaté. Květinám také nedělá dobře přímé slunce nebo průvan.

Vybírejte trvanlivé květiny

Jak se starat o řezané květiny, to už teď víte. Nyní se ještě musíme podívat na výběr kytice. Ten je totiž téměř stejně důležitý – některé květiny zvadnou brzy i při té nejlepší péči, jiné vám zase mohou bez problémů dělat radost i celé týdny. Které to jsou? Mezi odolné a trvanlivé květiny patří lilie, gerbery, orchideje, karafiáty a také tolik oblíbené růže (i když u nich o životnosti rozhoduje právě ta zmíněná péče).

Čerstvé květiny seženete na KvětinyOnline.cz

Teď už nezbývá než si nově získané poznatky vyzkoušet v praxi. Věnujte květiny někomu blízkému, případně udělejte radost sami sobě. S výběrem i doručením zaručeně čerstvých květin vám pomohou odborníci ze společnosti KvětinyOnline.cz, pro které je dovoz květin každodenní prací i koníčkem už celých 15 let. Na svém kontě mají více než 50 000 doručených kytic. Specializují se nejen na rozvoz květin v Praze, ale také v dalších koutech naší republiky. Aby mohla kytice putovat na vámi stanovenou adresu, stačí si jen z více než 300 aranží vybrat tu pravou. Výběr vám usnadní kategorie, které květiny rozdělují dle ceny, druhu a také příležitosti.  

květiny
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.