Jak správně čistit pleť
Ilustrační foto: ingimage.com

Jak správně čistit pleť

25. 8. 2018

Chcete-li mít krásnou pleť, je třeba o ni pečovat. Jenže řeč není jen o mazání výživným krémem. Základem všeho je totiž správné čištění. A to i v případě, že se nelíčíte.

Vyčistit pleť ani zdaleka neznamená, že si omyjete večer obličej vodou a nezachráníte to ani mýdlem, které vysušuje. Aby byla pleť opravdu čistá, je třeba mít ty správné kosmetické přípravky. Vybírejte je podle svého věku i typu pleti. Pokud máte citlivou pleť, vyplatí se sáhnout po kosmetice z lékárny, jež respektuje kožní mikroflóru a pleť nepodráždí. S přípravky na odličování a čištění se doslova roztrhl pytel a někdy bývá složité se v nich vyznat. Mezi některými typy existuje rovnítko, takže je jen na vás, kterému dáte přednost. Ať už si vyberete jakýkoli, vždy by mělo jeho použití předcházet ošetření krémy či jinou péčí.  

Jak na to?

1. Nejprve odličte oči, a to speciálním přípravkem, který si poradí s odstraněním make-upu. Odličovač naneste na vatový tamponek a chvilku přiložte na víčko a řasy. Stírejte ho jemnými kruhovými tahy od vnějšího koutku oka k vnitřnímu. Odličujte tak dlouho, dokud nebude tamponek čistý.  

2. Dále vezměte do ruky čistící přípravek, který pleť zbaví nečistot rozpustných v tucích. Ty voda z obličeje nikdy nedostane. Na výběr máte čistící emulze, mléka, gely a pěny, které se nanášejí na vatové tamponky nebo přímo na mokrou pleť a následně se oplachují. Vždy je třeba řídit se návodem k použití. V poslední době si našly své místo na trhu i čisticí balzámy, které se na pleti změní v jemný olej a ve spojení s vodou na hýčkající čistící emulzi.  

3. Dále přijde na řadu pleťová voda či tonikum, jež pleť krásně dočistí a osvěží, dodá jí potřebné látky a vypne ji. Tamponek a pleťovou vodu byste měla vzít do ruky také ráno, abyste pleť zbavila kožního mazu, potu či odumřelých buněk, které vyprodukuje v průběhu regeneračního nočního procesu. 

V hlavní roli micely
Skvělým způsobem odličování je používání micerálních vod, které díky svému složení zajistí vyčištění pleti v jediném kroku. Obsahují totiž micely, což jsou hypoalergenní čistící látky, které mají schopnost vázat na sebe nečistoty. Přípravky neobsahují alkohol a jsou vhodné i pro citlivou pleť. Seženete je v lékárnách i drogeriích.

Pozor, důležité je opláchnout pleť vždy po použití micelární vody ještě obyčejnou vodou z kohoutku. Ať už si zvolíte jakýkoli prostředek k čištění pleti, nezapomeňte jej použít nejen večer, ale i ráno. Přes noc totiž pleť vylučuje pot a maz, který je potřeba odstranit, aby mohly působit všechny účinné složky denního krému, který na pleť nanesete.  

 

Eva Šarfová pro portál i60

kosmetika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.