Při balení rodiny na dovolenou uděláte i 12 404 kroků
Odpočinek v Tatrách na Polském hřebenu

Při balení rodiny na dovolenou uděláte i 12 404 kroků

27. 8. 2018

Přemýšlíte, kolik za den uděláte kroků? Dnes to dokážeme pomocí chytrých hodinek změřit docela přesně. A tak najednou zjistíte, že sbalit rodinu na dvoutýdenní dovolenou u moře znamená 12 404 kroků, což je skoro stejně, jako když ve Vysokých Tatrách šlapete z horského hotelu Sliezský dom na Polskou vyhlídku.

Když jsem se večer poté, co jsem sbalila rodinu na čtrnáctidenní dovolenou, podívala na chytré hodinky, čekal mě šok. Neopustila jsem dům, maximálně zalila kytky na zahradě, jen pracovala na počítači, mezitím balila a chytré hodinky mi ukázaly, že jsem za ten den nachodila 12 404 kroků, tedy 9,91 kilometru.

A tak mě napadlo, že to budu pravidelně sledovat a záznamy z hodinek, které měří počet kroků, ale i ujetých kilometrů na kole, bruslích či lyžích, si zapíšu. A takhle to dopadlo. Například na odpolední vycházce po italské Florencii snadno nachodíte 16 851 kroků (12,89 kilometrů). Pokud se ale na celý den zavřete v kanceláři, vyřizujete resty a večer strávíte na terase s knížkou, hodinky ukážou 6042 kroků (4,73 km).
Slavnostně blikali na severu Itálie na dvoudenním přechodu jihotyrolských Dolomit. První den, když jsme překonali tři horské průsmyky na cestě z Karerpassu na Seiser Alm, ukázali 28 986 kroků (22,34 km a 1200metrové převýšení), druhý den cestou do St. Ulrichu ve Val Gardeně dokonce 30 637 kroků (23,4 km, 500 metrů).

Skoro stejný počet jsem mi naskočil o týden později, když jsem se vydala do Ostravy na jeden z největších hudebních festivalů v Evropě Colours of Ostrava. Tady sice bylo metrové převýšení minimální, v rozlehlém a unikátním industriálním areálu Dolní Vítkovice jsem se také dostala přes číslo 28 tisíc.
Naopak během odpolední procházky po zámku v Hradci nad Moravicí uděláte jen 5246 kroků/4,2 km, tedy pokud kvůli bouřce nestihnete projít celý park.

Ve Vysokých Tatrách kroky přibývaly pomaleji. Například horolezecký výstup (a následný sestup) Birkenmajerovou hranou na Lomnický štít, který má 2634 metrů a je druhou nejvyšší horou Slovenska, mi „udělal“ na hodinkách jen 12 228 kroků (9,64 km). Přitom jsem druhý den ráno cítila každý sval v těle.

A pokud jste někdy šli oblíbenou trasu po Tatranské magistrále do Starého Smokovce ze Sliezského domu, nejvýše položeného horského hotelu na Slovensku, který prošel nákladnou rekonstrukcí a dnes nabízí komfortní ubytování, udělali jste zhruba 15 200 kroků (tedy i s výšlapem na Sladkovského vyhlídku).

Jedním z nejslabších „krokových“ dnů letošních prázdnin byl den po večírku, kdy jsem trpěla kocovinou. To jsem nachodila jen 7920 kroků (6,06 km). Naštěstí na krásném místě – na chatě, která leží na samotě u lesa. V křesle na terase se tam krásně odpočívalo.

cestování turistika
Hodnocení:
(4.5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%