Panenská Kalábrie
FOTO: Božena Hažová

Panenská Kalábrie

10. 9. 2018

Zdálo by se, že v dnešní zalidněné Evropě jen stěží najdete klidné místo na dovolenou. A také by se zdálo, že na divokém a kameny posetém Kalabrijském pobřeží jen stěží najdete přívětivou pláž složenou z oblázků.

Ale cestovní kanceláří Delfín travel se to v případě města Scalea podařilo. Našla tady hotel Parco dei Principi. Je sice „pouze“ tříhvězdičkový, ale nabízí obvyklý cestovatelský komfort. Má útulné čisté pokoje se sprchou i WC a nechybí zde TV a klimatizace čí přístup na wifi.

Pokud dáváte přednost klidné noci, požádejte si o ubytování s výhledem na bazén. Pohled na moře je vykoupen čilým ruchem na zdejší komunikaci a ještě rušnějším životem na diskotéce na hotelové terase či na pláži. Pláž je opravdu za humny. Překonáte přibližně 200 m a jste u svého slunečníku s lehátky. Pro to, aby si turisté nemuseli dělat nervy s tím, kde se uvelebí, dostanou na recepci číslo svého slunečníku, pod nímž budou trávit dovolenou. Pláž s průzračně čistým mořem je určena jen hotelovým hostům.

Po celý den máte také možnost zapojit se do aktivit, které organizují animátoři nebo se občerstvit u baru. Život vám tady ulehčí používání magnetické karty, kterou si nabijete vámi zvolenou a zaplacenou částkou. Při každé platbě v hotelu či na pláži dostanete účtenku, z níž je patrné, kolik peněz vám ještě zbývá. Můžete libovolně svůj účet ještě zásobovat eury, při závěrečném vyúčtování vám vaše „nezkonzumované" peníze vrátí.

Co by to bylo za dovolenou bez kulinářských zážitků? Stravování probíhá formou švédských stolů. Příznivci pokrmů z ryb budou překvapeni jejich pestrou nabídkou. Všichni ostatní ochutnají různé úpravy masa a především výbornou zeleninu ze zdejšího regionu. Pestrá škála dezertů je doplněna dorty s cedrovou marmeládou. Do této chvíle jsme ani netušili, že cedr má úžasný plod, jehož chuť připomíná citrusy. A tak tento region, který je domovem chili papriček, má i další raritu, kterou jsou plody cedru.

Delfín travel dbá i o rozšiřování obzorů svých klientů. Máte šanci vydat se na celodenní zájezd do Pompejí, které pod několika metry sopečného popela navždy pohřbil Vesuv. Polodenní výlet do městečka Maratea fascinuje sochou Jéžíše Krista, která je druhou největší na světě a stojí na vrcholu Monte San Biagio. Nespornou výhodou místa, které jste se rozhodli navštívit, je pěší dostupnost historického města Scalea, které patří k nejstarším na Cedrátové riviéře. Spatříte palác Palazzo dei Principi z 13.století, trosky Jidášovy věže, klášter včetně normanského hradu. Procházku rozhodně zakončete skvělou italskou kávou a cedrovou zmrzlinou, kterou jinde neochutnáte.

Kalábrie s její panenskou přírodou je tím správným místem, kde můžete načerpat energii na dlouhou dobu. Tak tedy Arrivederci!

 

Božena Hažová pro portál i60

 

 

cestování Itálie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.