Povinné ručení pro seniory aneb Jak jej uzavřít?
Povinné ručení pro seniory

Povinné ručení pro seniory aneb Jak jej uzavřít?

13. 9. 2018

Povinnost mít sjednané pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla platí pro všechny řidiče, nezávisle na jejich věku. Jelikož je nabídka pojištění stále více komplikovaná, přinášíme jednoduchý přehled toho, jak povinné ručení vybrat a na co si dát pozor.

 

Určující je věk pojistníka

Cena povinného ručení se odvíjí od několika zásadních faktorů, mezi něž patří především typ a značka vozidla, objem motoru, výkon, a hlavně věk a bydliště pojistníka. Věk je zde cenotvornou proměnnou, neboť na věk řidiče se nepřímo váže pravděpodobnost způsobení nehody neboli pojistné události. Cena povinného ručení je tedy vyšší pro mladé řidiče do 25 let a dále též pro seniory.

Důležité jsou limity pojistného plnění

Příliš nízká cena není povětšinou zárukou kvalitního pojištění. V této souvislosti se řidiči vyplatí vybírat pojistku zejména dle obsahu balíčku a výše pojistných limitů. Limit pojistného plnění je maximální částka, kterou v případě způsobení škody pojišťovna proplatí. Proto čím vyšší limit, tím vyšší jistota pro pojistníka. Rovněž je vhodné si prostudovat, co vše vybraná varianta pojištění obsahuje. Některé pojistky totiž nepokrývají pouze již zmíněné povinné pojištění, ale vztahují se i na rizika havarijního pojištění - například krádež vozidla, pojištění živelních nebezpečí, pojištění vandalismu či pojištění střetu se zvěří. V rámci povinného ručení je též možné si připojistit nadstandardní asistenci, kdy Vám v případě poruchy vozidla pojišťovna zajistí jeho opravu, výměnu a odtah třeba i ze zahraničí.

Zkuste online sjednání

Povinné ručení může být sjednáno jak na pobočce, tak i online s pomocí takzvaných online srovnávačů pojištění. Výhoda online sjednání spočívá nejen v rychlejším zpracování a online platbě, ale často také ve výhodnější ceně, neboť srovnávače či dokonce samy pojišťovny tento způsob uzavření pojistky zpravidla zvýhodňují dodatečnou slevou.

 

 

auta povinné ručení
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%