Plané slibování důchodcům. Jako vždy
Ilustrační foto: pixabay.com

Plané slibování důchodcům. Jako vždy

21. 9. 2018

Je to úsměvné. Blíží se volby, a tak na nás opět z billboardů, plakátů a letáků snáší páchnoucí hromady politických slibů. A mezi nimi jsou i ty pro seniory.

Jen tak namátkou. Lepší bydlení pro seniory. Dostupné kluby a jídelny pro seniory. Nižší poplatky za plyn a elektřinu pro starší spoluobčany. MHD zdarma. A mohl bych ještě dlouho pokračovat.

Nevím, zda ta volební hesla vymýšlejí marketingoví fajnšmekři, anebo padají přímo z hlav politiků. Ale řekl bych, že spíše to druhé. Protože to rozhodně nic chytrého není, naopak.

Ano, klidně bych bral lepší bydlení. A to by jej jako chtěly radnice rozdávat? Dnes, kdy je bytů málo a ještě jsou předražené? O jakém lepším bydlení se tu mluví?

Také bych se klidně najedl v dostupné jídelně. Jakou dostupnost ale mají páni politici na mysli? Že by měly být jídelny v každé ulici? Nebo, že by měly mít bezbariérové vstupy? Nebo chtějí zařídit, aby nám, seniorům, vařili v restauracích a jídelnách levněji? A kdo to doplatí?

Jasně, bral bych i levnější energii, ale to si ti snílkové myslí, že z pozice zastupitelů či radních zaklepou na dveře ČEZu a poprosí o důchodcovské slevy?

MHD zdarma. A víte, že ho ani nepotřebuji? Ještě jsem při smyslech, a tak bych si klidně dojel na potřebné místo, jen bych jel rád po silnici bez děr a uzavírek a našel místo pro zaparkování…

A v tom je ten problém. Kdyby se řešily problémy, které by si řešení zasloužily, bylo by nám líp. Ve městech bují podnikání s ubytovnami pro sociálně slabé, kde by klidně mohli bydlet senioři. Dovedu si představit lepší nastavení podmínek pro domácí péči a domácí hospice, chtěl bych slyšet, zda se radnice zasadí o lepší podmínky pro pečovatelky v seniorských domech, přál bych lidem s handicapem, ale i maminkám s kočárky, aby mohli bez problémů vystoupit z každé stanice metra či dojít a dojet na každou autobusovou zastávku, raději bych viděl městského strážníka, jak pomáhá babičce přejít chodník a ne dávat pokutu za špatně zaparkované auto…

Ne, politici nám opět dávají před volbami přivonět k husičce, ale po volbách nás nakrmí otrubami. A tak bych přál všem zdejším čtenářům, aby v jejich obci či městské části mohli volit osobnosti, které nemlátí prázdnou slámu, ale mají vizi, nápady a vůli prosazovat věci, které jejich občané opravdu potřebují.

politika volby
Hodnocení:
(4.8 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%