Plané slibování důchodcům. Jako vždy
Ilustrační foto: pixabay.com

Plané slibování důchodcům. Jako vždy

21. 9. 2018

Je to úsměvné. Blíží se volby, a tak na nás opět z billboardů, plakátů a letáků snáší páchnoucí hromady politických slibů. A mezi nimi jsou i ty pro seniory.

Jen tak namátkou. Lepší bydlení pro seniory. Dostupné kluby a jídelny pro seniory. Nižší poplatky za plyn a elektřinu pro starší spoluobčany. MHD zdarma. A mohl bych ještě dlouho pokračovat.

Nevím, zda ta volební hesla vymýšlejí marketingoví fajnšmekři, anebo padají přímo z hlav politiků. Ale řekl bych, že spíše to druhé. Protože to rozhodně nic chytrého není, naopak.

Ano, klidně bych bral lepší bydlení. A to by jej jako chtěly radnice rozdávat? Dnes, kdy je bytů málo a ještě jsou předražené? O jakém lepším bydlení se tu mluví?

Také bych se klidně najedl v dostupné jídelně. Jakou dostupnost ale mají páni politici na mysli? Že by měly být jídelny v každé ulici? Nebo, že by měly mít bezbariérové vstupy? Nebo chtějí zařídit, aby nám, seniorům, vařili v restauracích a jídelnách levněji? A kdo to doplatí?

Jasně, bral bych i levnější energii, ale to si ti snílkové myslí, že z pozice zastupitelů či radních zaklepou na dveře ČEZu a poprosí o důchodcovské slevy?

MHD zdarma. A víte, že ho ani nepotřebuji? Ještě jsem při smyslech, a tak bych si klidně dojel na potřebné místo, jen bych jel rád po silnici bez děr a uzavírek a našel místo pro zaparkování…

A v tom je ten problém. Kdyby se řešily problémy, které by si řešení zasloužily, bylo by nám líp. Ve městech bují podnikání s ubytovnami pro sociálně slabé, kde by klidně mohli bydlet senioři. Dovedu si představit lepší nastavení podmínek pro domácí péči a domácí hospice, chtěl bych slyšet, zda se radnice zasadí o lepší podmínky pro pečovatelky v seniorských domech, přál bych lidem s handicapem, ale i maminkám s kočárky, aby mohli bez problémů vystoupit z každé stanice metra či dojít a dojet na každou autobusovou zastávku, raději bych viděl městského strážníka, jak pomáhá babičce přejít chodník a ne dávat pokutu za špatně zaparkované auto…

Ne, politici nám opět dávají před volbami přivonět k husičce, ale po volbách nás nakrmí otrubami. A tak bych přál všem zdejším čtenářům, aby v jejich obci či městské části mohli volit osobnosti, které nemlátí prázdnou slámu, ale mají vizi, nápady a vůli prosazovat věci, které jejich občané opravdu potřebují.

politika volby
Hodnocení:
(4.8 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%