Občan senior
Ilustrační foto: pixabay.com

Občan senior

26. 9. 2018

Případy, kdy je senior zajímavou cílovou skupinou, lze spočítat na prstech jedné ruky. Když pominu cestovní ruch, různé statistické a marketingové studie, vyloučím podvodníky nabízející cokoli se záměrem seniora okrást, nabízí se to pravé prostředí, kdy je senior důležitým a rovnocenným členem společnosti. Období voleb! Politické strany se snaží využít potenciálu volebních hlasů a důchodce se stává váženým spoluobčanem – voličem.

Rok 2018 je zvlášť náročným rokem pro českého voliče. Na jaře dvě kola prezidentských voleb, v říjnu volby do senátu a komunální. Vyděsila mě informace, že do roku 2027 můžeme očekávat co rok, to volby. To si zavolíme!

Říjen je za dveřmi a tlak kandidátů různých politických stran sílí, útočí na seniora všemi dostupnými prostředky. Předpokládá se, že důchodce nebude sledovat vážné politické debaty v mediích, tak na něj číhají různé billboardy a výlepové plochy s fotografiemi kandidátů s heslovitým volebním slibem. Hlavně velká písmena, starší občan nemusí mít při procházce brýle. 3D kandidát vás očima pronásleduje po celou dobu, co jste v dohledu. Jeden z nich, číhající v nadživotní velikosti u vstupu do mé oblíbené Zámecké zahrady, na mě každé ráno ukazuje obrovským ukazováčkem a vzkazuje, že mě nenechá v ofsajdu. Tím, v mých očích drzým gestem, se snaží nejen pokazit mi ráno, ale říká si o to  nevolit podobné ukazováčky. Těším se na den, kdy ho neuvidím.

Jako volič senior začínám umdlévat, ale pokud mi budou síly stačit, budu znovu a znovu chodit volit s myšlenkou, že má snaha není marná.  

Citát závěrem: „Omluvte sníženou kvalitu některých poslanců. Vznikla z nedostatku moudrosti jejich voličů.“ Josef Poláček.

politika volby
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%