Občan senior
Ilustrační foto: pixabay.com

Občan senior

26. 9. 2018

Případy, kdy je senior zajímavou cílovou skupinou, lze spočítat na prstech jedné ruky. Když pominu cestovní ruch, různé statistické a marketingové studie, vyloučím podvodníky nabízející cokoli se záměrem seniora okrást, nabízí se to pravé prostředí, kdy je senior důležitým a rovnocenným členem společnosti. Období voleb! Politické strany se snaží využít potenciálu volebních hlasů a důchodce se stává váženým spoluobčanem – voličem.

Rok 2018 je zvlášť náročným rokem pro českého voliče. Na jaře dvě kola prezidentských voleb, v říjnu volby do senátu a komunální. Vyděsila mě informace, že do roku 2027 můžeme očekávat co rok, to volby. To si zavolíme!

Říjen je za dveřmi a tlak kandidátů různých politických stran sílí, útočí na seniora všemi dostupnými prostředky. Předpokládá se, že důchodce nebude sledovat vážné politické debaty v mediích, tak na něj číhají různé billboardy a výlepové plochy s fotografiemi kandidátů s heslovitým volebním slibem. Hlavně velká písmena, starší občan nemusí mít při procházce brýle. 3D kandidát vás očima pronásleduje po celou dobu, co jste v dohledu. Jeden z nich, číhající v nadživotní velikosti u vstupu do mé oblíbené Zámecké zahrady, na mě každé ráno ukazuje obrovským ukazováčkem a vzkazuje, že mě nenechá v ofsajdu. Tím, v mých očích drzým gestem, se snaží nejen pokazit mi ráno, ale říká si o to  nevolit podobné ukazováčky. Těším se na den, kdy ho neuvidím.

Jako volič senior začínám umdlévat, ale pokud mi budou síly stačit, budu znovu a znovu chodit volit s myšlenkou, že má snaha není marná.  

Citát závěrem: „Omluvte sníženou kvalitu některých poslanců. Vznikla z nedostatku moudrosti jejich voličů.“ Josef Poláček.

politika volby
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%