Andalusie: Ideální podzimní dovolená
Podzimní dovolená má celou řadu výhod

Andalusie: Ideální podzimní dovolená

27. 9. 2018

Že už je na dovolenou pozdě? Ba naopak. Španělská oblast Andalusie je nejbohatší právě v září. Jestli stále přemýšlíte o tom, kam vyrazit, přečtěte si náš výběr důvodů, proč byste měli zvolit právě tuto destinaci.

Pláže: romantické, s útesy, nudistické…

Pobřeží v Andalusii je opravdu rozmanité. Východnější část sousedí se Středozemním mořem, západnější s Atlantickým oceánem, jako celek tak nabízí klidné části pro celodenní odpočinek a procházky, ale i divočejší části vhodné k vodním sportům. Zvolit můžete jak jedno z přímořských středisek, například Marbellu nebo Málagu, která se nachází na tzv. Slunečném pobřeží, Costa del Sol nebo kemp v přírodě, kde jsou obvykle volnější pláže. Španělské kempy přitom často nabízejí bohatší zážitky než resorty, protože v nich najdete příjemné ubytování od plně vybavených stylových jižanských bungalovů, přes mobile home zařízení, až po klasická stinná prostranství určená karavanům nebo stanům, bazén, restauraci i doprovodný program. Stačí udělat pár kroků od ubytování a můžete narazit na nádherné liduprázdné pláže, písčité i kamenité, s úžasným výhledem. Často je lemují typické přímořské borovice, které zároveň lákají k výletům podél pobřeží. V Andalusii tak můžete strávit celý den chozením podél moře se zastávkami ke koupání.

Doba zrání

Září je v této oblasti mimo jiné výjimečné také tím, že zde dozrává mnoho plodů pro nás poměrně vzácných. Natrháte si tu tak přímo ze stromu šťavnaté fíky nebo dozrávající olivy. V oblasti Jaén máte možnost navštívit některou z mnoha zpracoven oliv, v okolí Jérezu zase podniky vyrábějící autentickou sherry. O vyhlášeném červeném vínu, tedy vinu tintu, se snad ani nebudeme zmiňovat.

 foto.jpg

Kulturní dědictví

Kromě moře a vynikající gastronomie se Andalusie chlubí i kulturou, a to nejen ve městech. Ve vnitrozemí jsou roztroušené tzv. bílé vesničky, které působí úžasně jižanským dojmem a člověk v nich snadno propadne španělskému rytmu života. Zároveň co velkoměsto, to celý jeden svébytný svět. Sevilla, Granada, Cádiz, Córdoba… Všechna města nabízejí památky s prvky arabské kultury a kouzelnými andaluskými zahradami a dvorky.

 

Tip: Pokud se vydáte ještě letos na dovolenou, nezapomeňte, že i zde budete potřebovat pojištění. Na internetu si dnes ale jednoduše sjednáte cestovní pojištění online, na portálech jako Srovnejto.cz nebo ePojištění.cz můžete navíc využít kalkulačku pojištění a přečíst si všechny důležité informace. Díky srovnání cestovního pojištění získáte komplexní přehled a vyberete si to, které se hodí přesně pro vaši cestu. A pokud vás to neláká zrovna do Španělska, přečtěte si pár tipů na dovolenou v Chorvatsku.

cestování
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%