Velký šál. Čím větší, tím lepší
Ilustrační foto: pinterest.com

Velký šál. Čím větší, tím lepší

27. 9. 2018

Jednobarevné, pruhované, kostkované, květované. Ať jsou jakékoli, dovedou staré nevýrazné oblečení změnit v nepřehlédnutelný outfit. A jejich hlavní výhoda? Moc nestojí. Ano, řeč je o šálách. Právě začíná jejich čas.

V podzimním období je dobré se po nějaké nové porozhlédnout. Tedy, pokud si člověk nějakou nepřivezl z letních cest do zahraničí. Například v turistických letoviscích v Řecku či Turecku se dají u stánků pořídit za pár eur naprosté skvosty. Šály jsou totiž typický příklad doplňku, který může udělat divy.

Některé dámy je nesnášejí. Zejména jim vadí ty obrovské, které kolem krku vytvoří mnohdy až jakousi pneumatiku. Faktem je, že ženy menších a silnějších postav mnohdy tvrdí, že si s velkými šálami připadají ještě menší a silnější. Ne vždy je to pravda, jde jen o to, jak je dovedou zkombinovat s oblečením, jaký styl a barvu zvolily. Platí však, že když je dáma oblečená v jednoduchém černém kabátku a černých kalhotách a k tomu si přes sebe hodí jakoukoli zajímavou výraznou šálu, vypadá zpravidla dobře a je úplně jedno jestli váží osmdesát nebo padesát kilo, jestli je jí osmdesát nebo padesát let.

To samé platí u společenského oblečení. Jak často a zbytečně zní u zrcadel věta: já nemám co na sebe, když se má žena vypravit do divadla, na vernisáž, zkrátka na společenskou událost. Přitom opět stačí černé kalhoty, klasická bílá košile a přes ramena přehozený lehký barevný šál, třeba právě typ, kterému se říká pashmina a který se tak často objevuje u stánků se suvenýry ve Středomoří.

Mimochodem, mistryní v těchto kombinacích je například herečka Judi Denchová, známá svými elegantními a přitom ležérními outfity. Zkrátka, šály jsou doplňkem, který zpravidla nic nezkazí.

Tady je malá inspirace, že není třeba se jich bát.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%