Sousedské setkání
ilustrační foto: pixabay.com

Sousedské setkání

28. 9. 2018

Už jste byli pozvaní na sousedské setkání?  Já se ho právě dnes zúčastnila. Když jsem dostala pozvánku na Sousedské setkání obyvatel jedné naší čtvrti současných i bývalých, byla jsem trochu na rozpacích. Bydlela jsem tam 30 let, ale už čtvrt století tam nebydlím. Co mě čeká? Poznám ještě někoho a pozná někdo mne? To byly nejčastější otázky, které mně táhly myslí. Protože tam bydlí ještě pár známých a zejména jedna má přítelkyně, odvážně jsem se tam dostavila.  Nejprve každého přivítal organizátor akce, kterého jsem naštěstí znala, opadla trochu má bázlivost. A tu už je další má známá, s kterou se zdravím a poznávám, že to nebude tak strašné. Někoho jsem trochu poznávala, ale už jsem si nepamatovala jméno, někdo se zase ptal na mé, protože si mne nepamatoval také. Někdy z toho byla docela legrace. Připomnělo mně to setkání naší střední školy po 30 letech se sousedním "Béčkem", s kterým jsme se také setkávali poprvé. Také jsme se většinou nepoznali. Čas je neúprosný malíř, který většinou krásy nepřidává, ale neubírá na osobnosti, někdy i přidává.

Bylo tam připraveno i  malé občerstvení, káva, jednohubky i koláče některých pilných sousedek. Začaly se tvořit skupinky, které se poznávaly, a sama jsem netušila, jaké vzpomínky vydoluji ze své paměti. bylo to velmi příjemné odpoledne, těším se, že se budeme občas potkávat a můžeme se zdravit jako dříve, protože se poznáme. Někteří přijeli i z dáli, například jeden pán až z Kanady, kde žije už 30 let. řekli jsme si, že se budeme o podobných akcích dovídat přes mail na nové webové stránce. Z původně plánované slabé zdvořilostní hodinky se vyklubalo celé odpoledne a přišla jsem domů ve velmi dobré náladě / bez alkoholu!/. Fotky zde neuveřejňuji, nemám svolení zúčastněných.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%