Vysoké Tatry v září
Foto: autorka

Vysoké Tatry v září

28. 9. 2018

Jak již psala Hanka Práglová, naši senioři rádi jezdí do Tater. V srpnovém termínu jela Hanka a v zářijovém já, bylo nás 24. Přidala se k nám ičkařka Maruška N. s Jirkou, protože bydlí daleko, přijela ke mně, přespali a ráno jsme společně vyrazili na nádraží a vlakem s ostatními seniory směr Vysoké Tatry. Přestup v Žilině jsme zvládli a pak jen čekali, kdy se v dáli objeví ty krásné vysoké hory.

Do Tatranské Lomnice jsme přijeli dříve a zašli si do muzea TANAPU, je moc pěkné a zajímavé. Po procházce Lomnicí jsme se ubytovali a čekala nás info schůzka o pobytu s přípitkem a pak výborná a bohatá večeře. Krásně jsme se při čistém, horském vzduchu vyspali, bohatě nasnídali a pak už nás každý den čekaly toulky a výšlapy horským terénem. Našim seniorům nic neorganizujeme, každý ví, kam se chce podívat, ale pokud potřebuje pomoc, poradíme.

Během pobytu jsme navštívili Smokovce, Hrebienok, Jamské, Štrbské, Popradské, Zelené pleso, Skok, Rainerovu útulňu, Bielikovu chatu, Slezský dóm, Solisko a pár lidí se dostalo i na Lomnický štít. Bylo méně turistů, a tak zrána byli ještě lístky. Počasí bylo nádherné, bez mráčků a viditelnost výborná. Pokud nám některý den po túře zbyl čas, zajeli jsme se podívat do královského města Kežmaroku nebo do Popradu. Někteří využili i nabídku hotelu a jeli na výlet na Pieniny na pltě nebo do Levoče a na Spišský hrad. 

Dovolená na hotelu Morava uběhla a jsou jen vzpomínky na krásné scenerie Tater, nádherné počasí, pěkné večery u pivka nebo vínka při přednášce a filmu o Tatrách nebo při harmonice. Tak snad příští rok znovu a ičko se může přidat.                                                                                   
Jen jelen už tam nebyl, byl někde v lesích, vždyť začíná říje, a nebo ho měla Hanka předplaceného ?

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.