Dopolední setkávání v centru Prahy
Pražské kreativní centrum, kde se nachází Skautský institut i redakce i60.cz

Dopolední setkávání v centru Prahy

16. 10. 2018

Skautský institut už tři roky obydluje krásné prostory v centru Prahy, přímo na Staroměstském náměstí v rohovém bloku bývalých radničních domů. Skautský institut je místo, kde se potkává skautská a neskautská veřejnost a díky desítkám programům měsíčně se společně vzděláváme a inspirujeme.

V novém školním roce má Skautský institut nový cíl: pozvat k sobě i ty, kteří třeba večer na program přijít nemůžou. Anebo si jen prostě zajít na ranní kávu - dřív než se celý Staromák naplní turisty - a k tomu si zkusit něco nového.

Vyzkoušejte žonglování
Tak třeba 18.10. proběhne v prostorách Skautského institutu pohybový workshop Žonglování. Na první pohled to vypadá trochu srandovně, ale má to něco do sebe. Žonglování totiž rozvíjí koordinační dovednosti, odbourává stres a kompenzuje duševní námahu. Na workshopu toho bude hodně, nejen obyčejné míčky: i šatky, talíře, kužely a představí se i práce s flawersicky a juggle boardem, který je pohybově velmi nenáročný. Takhle pohybová aktivita z oboru psychomotoriky pozitivně ovlivňuje rozvoj koordinace, pozornost, prostorovou orientaci, rovnováhu a dokonce i sociální interakci. Workshop probíhá od 9:30 do 11:30 a je možné přijít kdykoli v průběhu.

O Blízkém Východě  
Po workshopu žonglování můžete plynule přejít na cestovatelskou besedu s Honzou z Cestoletu o Blízkém Východě. Blízký Východ ovlivňuje historii naší planety od pradávna. Je kolébkou všech tří hlavních náboženství, která se společně setkávají v Jeruzalémě. Stavěly se tam úžasné pyramidy a babylónské věže. Je to region značně nestabilní, proslulý mnoha konflikty. I dnes tam probíhá něco, co ovlivňuje celý svět. Možná právě proto nemá Blízký Východ moc dobrou image, a tak tam lidé moc často nejezdí. Je to škoda. Takhle část světa má i daleko příjemnější tvář než tu, kterou známe z novin. Tato tvář je plná přátelských lidí, voňavého koření, úžasné chuti falafelu s hummusem, nerozbitných Toyot, starých mešit a kostelů, nádherných západů slunce, pouští, důležitých zdí, bazarů plných bot a divných figurín. Honza bude povídat o Izraeli, Íránu, Istanbulu, Jordánsku a Maroku, které na Blízký Východ vlastně ani nepatří.  

A bude toho víc
Na konci října začne cyklus výtvarných dílen s arteterapií ve spolupráci s  Ateliérem autorské tvorby DRANC. Cyklus pěti workshopů je ideální příležitostí uvolnit se a načerpat energií skrz tvoření. Vždyť člověk je odjakživa fascinovám světem a jeho obrazy. Puzení zachytit okamžik a vytvořit tak umělecký artefakt je nám dáno do vínku od nepaměti. Na výtvarné dílně účastníci společně nahlédnou do světa barev, tvarů a skrytých významů... a taky trochu do sebe.

Protože kapacita je na tento cyklus omezena, je třeba se přihlásit přes rezervační formulář na www.bit.ly/vytvarna-dilna. V dalších dnech i měsících chystáme další programy. Snídani s architektem Adamem Gebrianem, jóga, kurzy tvůrčího psaní nebo tréninky paměti.  

Celý říjnový program je k dispozici na tomto místě.

 

Zuzana Orlová, Skautský institut

 

 

 

zábava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%