Malaga
Foto: autorka

Malaga

22. 10. 2018

Toto andaluské město, které u nás proslavila nostalgická píseň, leží (na rozdíl od Triany - říční přístav v Seville) u moře. Kdosi prohlásil, že je to jedno z nejkrásnějších maloměst světa. S krásou souhlasím, ale půlmilionové město se v našich poměrech nedá rozhodně nazvat maloměstem. Zatímco u nás začíná podzim, tady je léto v plném proudu. Příjemné pláže, vlahé teplé večery, ceny srovnatelné s našimi, usměvaví ochotní lidé. To je to, proč je dobré sem nejen přijet, ale i se vracet. Letenka vás přijde cca na 3000 Kč (někdy i méně), pronajaté auto na pět dní 100 eur + benzín. I ubytování se dá najít za velmi slušné ceny. Potraviny nepočítejte, ty byste doma spotřebovali také.

Malaga byla založena v 8. století Féničany a dnes je jedním z nejstarších měst na světě. S uměním se tu setkáte na každém kroku – můžete si vychutnat expozice věnované sklu a křišťálu, klasickým automobilům, soudobým instalacím a samozřejmě dílům Picassa, který se zde narodil. Projděte se po Paseo del Parque okolo banánovníků a krásných fontán a poté zamiřte do starého města, abyste uhasili žízeň v jedné z místních hospůdek.

https://www.tripadvisor.cz/Tourism-g187438-Malaga_Costa_del_Sol_Province_of_Malaga_Andalucia-Vacations.html

Toto jižní pobřeží Španělska září čistotou a bělostí. Krásná městečka s řadou bílých stavení ve stráni se táhnou od Malagy až po Gibraltar. Vždy mají část pobřežní s teplými písčitými plážemi a pueblo s malebnými uličkami a náměstím. Romantika je tu všudypřítomná. Exotické palmy, strelície, ibišky, kamélie…, pouliční umělci s typickými jihoevropskými melodiemi, kavárny, hospůdky a příjemná obsluha.

A až uvidíte v přístavu lodě, které sem plují, a zanotujete si onu slavnou píseň, tak načerpáte energii, která vám vydrží po celý zbytek sychravého podzimu u nás ve střední Evropě.

No ver en Málaga. Neshledanou v Malaze.

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.