Hledá se nájemce. Zn.:
pro Hitlerovo Vlčí doupě

Hledá se nájemce. Zn.:
pro Hitlerovo Vlčí doupě

12. 1. 2012

Polské státní lesy hledají nájemce, který by chtěl v příštích letech provozovat někdejší Hitlerův hlavní stan Vlčí doupě, ukrytý v lesích na severovýchodě Polska. Úřad chce zájemci tento pevnostní komplex pronajmout na dvacet let za 470 tisíc zlotých ročně (2,7 milionu korun).

Od nového nájemce se očekává, že bude mít zkušenosti s cestovním ruchem a že opraví turistickou infrastrukturu Vlčího doupěte, uvedla polská agentura PAP. Investice prý potřebuje tamní hotel, restaurace i kinosál.

Do Vlčího doupěte, které leží v městečku Gierlož, se ročně přijede podívat 180 000 až 200 000 návštěvníků. Velkou část z nich tvoří Němci.

Ze systému bunkrů, který byl postaven v roce 1941 poblíž hranic se Sovětským svazem, do současnosti zbylo velmi málo. V lednu 1945 totiž Němci vyhodili areál do povětří. Vlčí doupě se ale zapsalo do dějin 20. července 1944 jako dějiště nezdařeného pokusu o atentát na nacistického vůdce Adolfa Hitlera.

cestování nemovitosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...