Podzimní procházka ulicemi Teplic
Foto: autorka

Podzimní procházka ulicemi Teplic

4. 11. 2018

Přívětivé říjnové počasí mne jako spoustu ostatních lidí vylákalo na odpolední procházku.  Nezvolila jsem tentokrát Zámecký park, ale procházela jsem ulice a střed města, kde je pěkná parková úprava.  Měkké světlo podzimního sluníčka zvýrazňovalo podzimní barvy pomalu opadávajících, ale nádherně zbarvených stromů mezi domy, které lemovaly ulice. 

Neobvykle teplé počasí, které nás navštívilo i v tuto pozdní dobu, zapříčinilo, že ani vysazené květiny v parku ještě neuvadly a dále hýřily svými barvami. I vodotrysky stále vysílaly gejzíry kapek vody do okolí a ty se duhově leskly v paprscích slunce. Prošla jsem náměstí a využila sluncem osvětlenou radnici k fotografování. Prošla jsem Krupskou ulicí, která je pěší zónou. Venku seděli návštěvníci u stolků jako v parném létě a mlsali zmrzlinu či popíjeli dobrou kávu. Všude bylo plno lidí.

Došla jsem pomalu k divadlu, před kterým byla nedávno umístěna nová fontána, která svým vzhledem upozorňovala na dubský porcelán, zvaný obecně „cibulák“. Továrna si svou světovou značku uhájila i po roce 1989. Má ve městě několik podnikových prodejen, kde si můžete nějaký hezký kousek koupit, není to nijak laciné, ale je to kvalita. Budova Krušnohorského divadla je dominancí města. Bylo postaveno ve 20. letech minulého století, když původní divadlo vyhořelo. Na svou dobu velmi moderní, byl to vlastně kulturní dům. Kromě velkého sálu je zde i malý sál pro menší akce, Lidová jídelna, krásný bar pro večerní zábavu. Dále tu bylo velké kino, cukrárna, kavárna, kde se denně odpoledne tančilo, což využívali zejména lázeňští hosté a velká terasa, kde byly v létě koncerty a také se zde tančilo.

V Teplicích, kde jsou významné pohybové lázně, býval bohatý společenský život. Od divadla jsem prošla lázeňským parkem, kde byl v 70. letech minulého století postaven Kulturní dům s velkým, moderním hudebním sálem s výbornou akustikou a velmi dobrými varhanami. Bývají zde koncerty jak klasické, tak moderní hudby. Stále ještě rozkvetlým parkem jsem se pomalu vracela kolem Zámecké zahrady na stanici MHD a jela jsem domů. Provedla jsem vás jen malou částí svého města. Přijeďte ho poznat celé.

procházka
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%