Vášeň tradičního Španělska nabídne festival Den flamenka
Luis Castilla

Vášeň tradičního Španělska nabídne festival Den flamenka

9. 11. 2018

Festival Den flamenka, který přinese na pár dní do podzimní Prahy vášnivou i radostnou atmosféru španělské fiesty, se pomalu blíží. Hlavní město se od 22. do 25. listopadu promění v jihošpanělskou Andalusii, která je považována za kolébku flamenka. Návštěvníky ve čtyřdenním programu uchvátí zpěv, tanec i hudba, pro kterou jsou charakteristické kytary s rytmickým doprovodem v podobě tleskání a hry na kastaněty. Festival je oslavou Mezinárodního dne flamenka, na kterou jsou každým rokem zvány flamenkové hvězdy ze Španělska i dalších zemí.

Letos se představí ve světové premiéře tanečního představení s názvem Pramen mexická kráska Karime Amaya. Syntéza rytmu flamenkového zpěvu Carmen Fernandez a kytary Morenita de Triana ze Slovenska přinese večer plný nejčistších emocí. Taneční soubor Compaňía Danza Flamenca Virginia Delgado z Prahy uvede premiéru představení Vánek a sevillská tanečnice Irene Álvarez společně s kytaristkou Maríou Marín okouzlí představením Múza. Festival Den flamenka je tu pro všechny flamenkové nadšence a zájemce, kteří chtějí proniknout do tajemného světa vášně a životního stylu, kterým flamenko bezesporu je. 

Festival opět nabízí pestrý doprovodný program zahrnující dílny se španělskými lektory, filmové projekce, besedy pro školy i širokou veřejnost, flamenkový bazar, španělskou gastronomii či den otevřených dveří flamenkových akademií. V Malostranské besedě je již od 25. října až do 25. listopadu ke zhlédnutí výstava Carmen Amaya ve fotografiích.

Mezinárodní Den flamenka byl ustanoven na 16. listopadu, kdy bylo flamenko v roce 2010 zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Praha se festivalem Den flamenka připojuje k oslavám již počtvrté. Předprodej vstupenek a podrobné informace o festivalu na www.denflamenka.cz.

kultura
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.