Na severočeské tratě
vyjedou moderní soupravy

Na severočeské tratě
vyjedou moderní soupravy

2. 10. 2012

Na železničních tratích Ústeckého kraje začnou jezdit nové soupravy RegioPanter a RegioShark. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová řekla, že první souprava vyjede už ve středu 3. října na lince Děčín – Most.

Motorová jednotka řady 844 RegioShark začne na podzim vozit cestující na společné lince s Karlovarským krajem Most – Karlovy Vary. Elektrická jednotka řady 440 RegioPanter se v provozu s cestujícími objeví už ve středu 3. října na lince U1 Děčín – Most.

Moderní soupravy podstatným způsobem zkvalitní cestování na několika linkách v Ústeckém kraji a výrazným podílem přispějí k modernizaci vozidlového parku. „Při výběrovém řízení jsme přihlíželi k požadavkům regionů a jejich zástupců, kteří regionální spoje objednávají. Věřím, že budou s vítěznými vozidly spokojeni stejně jako naši cestující v Ústeckém kraji,“ uvedl Antonín Blažek, náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu.

České dráhy objednaly u Škody Vagonky, dceřiné firmy největšího českého výrobce kolejové techniky Škoda Transportation, celkem 19 vlaků za téměř 2,5 miliardy korun, z toho sedm souprav je určeno pro linky Děčín – Ústí nad Labem – Kadaň a Litvínov – Teplice – Ústí nad Labem. Na jejich financování se podílí také Regionální operační program Severozápad. Cena sedmi jednotek je 952 milionů korun, podíl peněz z operačního programu dosahuje u jednoho vozidla až 40 procent ceny. Všechny jednotky budou mít České dráhy dispozici v říjnu 2013.

České dráhy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.