Adam Mišík: Ať udělám cokoliv, vždy mě budou s tátou srovnávat
Adam Mišík. Foto: Eva Neužilová

Adam Mišík: Ať udělám cokoliv, vždy mě budou s tátou srovnávat

3. 12. 2018

Má 21 let a jeho životopis už má spoustu kolonek – hrál v desítkách filmů a seriálů, vydal několik alb i singlů, byl také jedním ze soutěžících letošní StarDance.

„Snažím se dokázat svou prací, že za to stojím a že táta není důvod, proč to dělám nebo proč jsem úspěšný,“ říká Adam Mišík, syn slavného hudebníka Vladimíra Mišíka.

Bude pražský koncert pomyslenou tečkou za Star Dance? Co vám dala a vzala StarDance?
Svým způsobem jo, ostatně plno kolegů, tedy kamarádů ze StarDance budou v publiku na koncertě. StarDance byla pro mě zážitkem, který v sobě uchovám na celý život, naučilo mě to pracovat se svým tělem a to, že když si člověk stanoví nějaký cíl, a každý den na jeho dosažení dělá, tak tou ustavičnou prací, opakováním je pak schopný dosáhnout v podstatě čehokoliv. V tom to byla velká škola.  

Jaký to je pocit, když vám ve StarDance oznámí, že končíte?
Jsem rád, že jsem měl šanci ukázat se v trochu v jiném světle, byla to dlouhá cesta, ale na druhou stranu se teď zase můžu věnovat hudbě, která je pro mě pořád číslo jedna. V uplynulém půlroce jsem na ni neměl tolik času.

Co mohou diváci očekávat od koncertu v pražské Akropoli, který se koná 4. 12.?
Prosincový koncert je unikátní v tom, že po čtyřech letech vystoupím sólově v pražském klubu: příznivci mě tak po delší době neuvidí na slavnostech a festivalech, ale v intimnějším prostředí Paláce Akropolis - v klubu, kde jsem začínal hrát s první kapelou. Samozřejmě bude i víc prostoru se po show se všemi fanoušky vidět a setkat. Takže se na to moc těším, na atmosféru klubu i příjemnou interakci s publikem.

Hrál jste v mnoha seriálech. Na který vzpomínáte nejraději?
Vybral bych asi seriál Život je ples, který se odehrával v prostředí domova důchodců. Hrál jsem tam s Radkem Brzobohatým, Květou Fialovou a dalšími představiteli staré školy, kteří dnes už bohužel nejsou mezi námi. Takže pro mě - tehdy třináctiletého kluka - to byl zážitek vidět tyto legendy a trochu si jich užít a něco se od nich naučit.

Na co se těšíte příští rok?
Momentálně pracuji na nové desce. Fanoušci, a věřím i širší publikum, které mě možná tolik jako autora písní nezná, se můžou těšit na začátku nového roku na nový singl. Myslím si, že to je moje nejlepší skladba, jsem s ní autorsky nejvíce spokojený a je produkčně na skvělé úrovni.

Je to svazující být synem slavného hudebníka? Povídáte si hodně o hudbě?
Moje diskuze s otcem jsou vlastně úplně normální hovory otce se synem. Moji tvorbu sleduje a rád mi dá zpětnou vazbu. Svazující ale je, že ať uděláte cokoliv, tak vás lidi budou vždy nějak nálepkovat. Ale nikdy jsem se tím moc nezabýval a snažím se dokázat svou prací, že za to stojím a že táta není důvod, proč to dělám nebo proč jsem úspěšný.  

rozhovor zpěvák
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%