Moje nezapomenutelné Vánoce
FOTO: autorka

Moje nezapomenutelné Vánoce

4. 12. 2018

Mám příběh, který si v srdci nosím od dětských let, kdy jsem prvně měla radost z vánočního dárku. Byly jsme tři sestry, a tak na dárky moc peněz maminka neměla. Když mi bylo 10 let, tak jsem pod stromečkem měla balíček a věřila, že nyní to bude určitě kniha.

Víte, u nás doma jsem byla jediná dychtivá čtenářka. Abych mohla hodně číst, tak jsem chodila do knihovny, protože se doma za knihy neutrácelo. Byla jsem prostřední děvče, a tak jsem musela dost doma pomáhat, neboť mladší byla malá a starší se pořád jen učila, neboť chtěla mít pořád samé jedničky. Na čtení jsem si vždy musela najít čas, a tak se i stávalo, že jsem si četla večer pod peřinou.

No, ale vraťme se k nadělování dárků. Když se po večeři začaly rozdávat dárky, tak jsem se ani pod stromeček moc nehnala, protože jsem tam vždy měla nějaké rukavice nebo čepici. Tak jsem počkala, až si sestry balíčky otevřely, a já sáhla po posledním, co tam zůstal. Věřte nebo ne, ale byla tam kniha a na obálce byl krásný, hrdý kůň. 

Byla jsem tak šťastná, hned jsem si chtěla číst, ale taťka hudroval, že jsou to vyhozené peníze, že si můžu knížku půjčit v knihovně. Maminka se na mě usmála a řekla ,"já věděla, že budeš mít radost". Opravdu jsem měla radost a knihu jsem opatrovala jako poklad. Byl to příběh o koni, kterého chtěli utratit, ale přesto byl nakonec zachráněn a dožil u jedné dívky, která se o něj starala. Byly to moje nejhezčí vánoce.

Soutěž - Nezapomenutelné vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%