Mandlový dort

Mandlový dort

3. 10. 2012

Ingredience:

 1 šálek třtinového cukru
8 bílků z BIO vajec
2 šálky loupaných mandlí v BIO kvalitě
kůra z 1 BIO citrónu
6 lžic špaldové mouky
Trochu másla na vymazání formy (můžete použít i slunečnicový olej)

Postup: 

Rozehřejte si troubu na 180 stupňů. Mandle rozmixujte spolu s hnědým cukrem v robotu. Snažte se, aby byly mandle i cukr dobře rozemleté, mixujte přerušovaně, aby se vám robot neuvařil Našlehejte bílky s 1/2 čajové lžičky soli tak, aby špičky sněhu stály. Do sněhu pomalu vmíchejte směs z mandlí a bílků, k tomu nastrouhanou citrónovou kůru. Vmíchávejte vše opatrně, aby vám sníh zbytečně nespadl. Na závěr do směsi přisypávejte mouku přes cedník.

Vymažte kulatou formu o průměru cca 22 cm máslem a nalijte do ní směs, zatřepejte s ní, aby se povrch urovnal. Pečte v troubě 1 hodinu. Poté otestujte špejlí, zda je dort hotový.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.