Nejlepší kuchařské knížky pod stromeček
Foto: Michaela Bučková

Nejlepší kuchařské knížky pod stromeček

6. 12. 2018

Oblíbeným vánočním dárkem jsou kuchařské knihy. Jaké novinky je letos možné pořídit vášnivým kuchařkám pod stromeček a komu jakou knihu koupit?

Pro maminku: Karolína Kamberská - Každý den je svátek
Gastronomická novinářka a televizní kuchařka Karolína Kamberská je přesvědčená, že každý den může být malou slavností, pokud chceme... Shromáždila recepty, které může každý využít při domácích oslavách, ale i naopak – dodat díky nim slavnostní lesk i běžnému dni. Pečlivě napsané Karolíniny recepty jsou jednoduše zvládnutelné i pro nezkušené nebo unavené kuchaře a kuchařky. Zkuste to. Udělejte z každého dne malý svátek. A z velkých svátků udělejte nezapomenutelné slavnosti.  

Pro kamarádku: Jana Vlková - Květinová kuchařka
Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů. V knize se také dočtete, kam a kdy se na „lov“ kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti.  

Pro tatínka: Velká kniha o kávě Petry Davis Veselé
Milovníky kávy rozhodně nezklamete čtivou a praktickou Velkou knihu o kávě baristky Petry Davies Veselé, která se s fotografem Davidem Židlickým vydali přímo na plantáže i do kaváren celého světa. Nejrůznější techniky přípravy kávy představují v knize také zajímaví kavárníci, zakladatelé pražíren a další…  

Pro dědečka: Kniha o pivu Pavla Borowiece a Marcely Titzlové
Odborníci na pivní téma nás spolehlivě provedou od ochutnávání piva (jeho objevování coby úžasného nápoje s mnoha vlastnostmi) a rozpoznávání stovky pivních stylů přes české i zahraniční pivovary až po rozehrání chutí pivního nápoje jako součásti slané i sladké kuchyně.  

Pro babičku: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové
Novinářka Jitka Rákosníková dala dohromady 40 receptů, jejichž hlavním mottem je průvodce pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou. Věnuje se také správnému uchovávání a základnímu zpracovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů.   Pro neteř: Pavel Pospíšil - Moje cesta k Michelinu Uznávaný expert na gastronomii, televizní kuchařská hvězda a také první československý držitel michelinské hvězdy Pavel Pospíšil vydává kuchařku s názvem Moje cesta k Michelinu. V ní najdete 64 unikátních receptů z cest i vyprávění jeho poutavého životního příběhu. V osmi kapitolách tak naleznete recepty z Německa, Švýcarska, Slovenska, Francie, Mallorky, ale i tradiční pokrmy z rodné Moravy. Každý recept je doplněn informací o časové náročnosti.   

Pro neteř: Pavel Pospíšil - Moje cesta k Michelinu
Uznávaný expert na gastronomii, televizní kuchařská hvězda a také první československý držitel michelinské hvězdy Pavel Pospíšil vydává kuchařku s názvem Moje cesta k Michelinu. V ní najdete 64 unikátních receptů z cest i vyprávění jeho poutavého životního příběhu. V osmi kapitolách tak naleznete recepty z Německa, Švýcarska, Slovenska, Francie, Mallorky, ale i tradiční pokrmy z rodné Moravy. Každý recept je doplněn informací o časové náročnosti.   

Pro strýčka: Tommy Myllymäki – Maso
Máte ve svém okolí opravdového “masožravce”? Nová kuchařka oceňovaného švédského šéfkuchaře Tommyho Myllymäkiho přichází se stovkou receptů, v níž razí několik zásad: konzumovat masa méně, ale za to kvalitnější kousky, jíst více zvěřiny a naučit se pracovat s nejrůznějšími částmi masa. Ochutnejte delikatesy, jako jsou vepřové kotlety s blumami a čekankou, vynikající švédské masové kuličky nebo třeba kuře grilované v celku s citronem a tymiánem.

 

knihy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%