Nejlepší kuchařské knížky pod stromeček
Foto: Michaela Bučková

Nejlepší kuchařské knížky pod stromeček

6. 12. 2018

Oblíbeným vánočním dárkem jsou kuchařské knihy. Jaké novinky je letos možné pořídit vášnivým kuchařkám pod stromeček a komu jakou knihu koupit?

Pro maminku: Karolína Kamberská - Každý den je svátek
Gastronomická novinářka a televizní kuchařka Karolína Kamberská je přesvědčená, že každý den může být malou slavností, pokud chceme... Shromáždila recepty, které může každý využít při domácích oslavách, ale i naopak – dodat díky nim slavnostní lesk i běžnému dni. Pečlivě napsané Karolíniny recepty jsou jednoduše zvládnutelné i pro nezkušené nebo unavené kuchaře a kuchařky. Zkuste to. Udělejte z každého dne malý svátek. A z velkých svátků udělejte nezapomenutelné slavnosti.  

Pro kamarádku: Jana Vlková - Květinová kuchařka
Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů. V knize se také dočtete, kam a kdy se na „lov“ kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti.  

Pro tatínka: Velká kniha o kávě Petry Davis Veselé
Milovníky kávy rozhodně nezklamete čtivou a praktickou Velkou knihu o kávě baristky Petry Davies Veselé, která se s fotografem Davidem Židlickým vydali přímo na plantáže i do kaváren celého světa. Nejrůznější techniky přípravy kávy představují v knize také zajímaví kavárníci, zakladatelé pražíren a další…  

Pro dědečka: Kniha o pivu Pavla Borowiece a Marcely Titzlové
Odborníci na pivní téma nás spolehlivě provedou od ochutnávání piva (jeho objevování coby úžasného nápoje s mnoha vlastnostmi) a rozpoznávání stovky pivních stylů přes české i zahraniční pivovary až po rozehrání chutí pivního nápoje jako součásti slané i sladké kuchyně.  

Pro babičku: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové
Novinářka Jitka Rákosníková dala dohromady 40 receptů, jejichž hlavním mottem je průvodce pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou. Věnuje se také správnému uchovávání a základnímu zpracovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů.   Pro neteř: Pavel Pospíšil - Moje cesta k Michelinu Uznávaný expert na gastronomii, televizní kuchařská hvězda a také první československý držitel michelinské hvězdy Pavel Pospíšil vydává kuchařku s názvem Moje cesta k Michelinu. V ní najdete 64 unikátních receptů z cest i vyprávění jeho poutavého životního příběhu. V osmi kapitolách tak naleznete recepty z Německa, Švýcarska, Slovenska, Francie, Mallorky, ale i tradiční pokrmy z rodné Moravy. Každý recept je doplněn informací o časové náročnosti.   

Pro neteř: Pavel Pospíšil - Moje cesta k Michelinu
Uznávaný expert na gastronomii, televizní kuchařská hvězda a také první československý držitel michelinské hvězdy Pavel Pospíšil vydává kuchařku s názvem Moje cesta k Michelinu. V ní najdete 64 unikátních receptů z cest i vyprávění jeho poutavého životního příběhu. V osmi kapitolách tak naleznete recepty z Německa, Švýcarska, Slovenska, Francie, Mallorky, ale i tradiční pokrmy z rodné Moravy. Každý recept je doplněn informací o časové náročnosti.   

Pro strýčka: Tommy Myllymäki – Maso
Máte ve svém okolí opravdového “masožravce”? Nová kuchařka oceňovaného švédského šéfkuchaře Tommyho Myllymäkiho přichází se stovkou receptů, v níž razí několik zásad: konzumovat masa méně, ale za to kvalitnější kousky, jíst více zvěřiny a naučit se pracovat s nejrůznějšími částmi masa. Ochutnejte delikatesy, jako jsou vepřové kotlety s blumami a čekankou, vynikající švédské masové kuličky nebo třeba kuře grilované v celku s citronem a tymiánem.

 

knihy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%