Jitka Pagana: Dovedu spát i deset hodin
FOTO: archiv Jitky Pagana

Jitka Pagana: Dovedu spát i deset hodin

9. 12. 2018

Když na Primě skončila reality show Ano, šéfe!, v níž exceloval Zdeněk Pohlreich, nahradil ji pořad Ano, šéfová! V něm vystupuje Jitka Pagana a její syn Santo.

Jitka Pagana je Pohlreichovou fanynkou, ale nehodlá se s ním a jeho pojetím nijak srovnávat. Ano, šéfová! je ostatně založeno na trochu jiném principu.

Ačkoliv i zde se radí majitelům restaurací, jak pozvednout úroveň podniku, přilákat hosty a zvednout tržby, najdete zde rozdíly. Ten hlavní je v tom, že každý díl uvádí rodinný klan, tedy matka a syn. Navíc jak Jitka, tak Santo se obtížnému řemeslu, tedy vedení restaurace, naučili praxí. „Nejsem vyučená kuchařka, žádné gastronomické vzdělání nemám, jenom to životní. Ovšem dlouholeté,“ říká Jitka Pagana.

Je to příběh jako z pohádky. Když bylo Jitce jednadvacet, ještě za minulého režimu, provdala se do západního Německa. Její první manžel vlastnil hotel s restaurací, a tam taky začala pracovat. I jejímu druhému manželovi tentokrát Italovi, patřila restaurace.

„V prvním případě jsem se teprve rozkoukávala, ale tady už jsem do toho nastoupila naplno,“ vzpomíná. Právě s druhým manželem má syna Santa a dceru Rominu. Po rozvodu se vrátila se synem do Česka a v Praze si otevřela restauraci Pagana. Několik prvních let v ní Santa zaučovala, a pak si on sám založil v Mělníku svůj podnik Ristorante Santo. I když Jitka jezdí stále velice ráda na Sicílii nebo za dcerou do Německa, nejradši je na chatě u Berouna.

„Naši rodiče tady prožili důchod, já dětství. Tenhle kousek toho ráje zbožňuju. Tam jsem doma, tam cítím mámu, tátu a je mi nejlíp,“ vysvětluje dojatě. Jak se tato dáma v 58 letech, které byste na ní nepoznali, udržuje v kondici? „Vždyť já ani nevím, jestli nějakou mám! Ale je mi dobře, jsem zdravá, nic mě nebolí. A nemám čas stárnout, pořád někde běhám a něco zařizuju.“

O víkendu má její restaurace pravidelně zavřeno. Takže... „Hrozně ráda spím,“ směje se. „Přítel mi říká, že trénuju spaní a jednou budu spát závodně. Dovedu spát i deset hodin, to je můj odpočinek. Bohužel momentálně nedělám žádný sport, ale ve spánku se vždycky uvolním.“

Pro její zaměstnání je důležité, aby si udržela dobrou mysl a pevné nervy. „Pomáhá mi, že se kolem mě shromažďují samí dobří lidé. Možná je to tím, že já taky nejsem žádný zmetek. Zkrátka dobří lidé kolem, ať už je to rodina, přátelé nebo známí, to je největší výhra.“  

 

Táňa Nečadová pro portál i60

 

 

 

Radosti slavných
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%