Novoroční pozdrav
Ilustrační foto: pixabay.com

Novoroční pozdrav

2. 1. 2019

Přeji všem čtenářům, aby se jim splnilo vše, co si přejí!

Když nastupuje začátek nového roku, všichni přejeme druhým splnění jejich přání, aby byli šťastni, přejeme si navzájem hodně zdraví, vyřešení problému atd. Stojí za to, společně se zamyslet nad tímto velkým a důležitým tématem, který se týká našich přání a tužeb. Jak si správně přát? Co si přát? Jak si přát?

Předtím, než si člověk uvědomí svoje přání, měl by si sednout a oprostit se. Zamyslet se nad otázkou: Kdo jsme a kam směřujeme? Proč jsme zde na tomto světě? To, co si přejeme, určuje naši budoucnost.

Každý člověk je čistý, má v sobě božskou podstatu, žádný člověk není hříšný. Můžeme si přát a přejme si, ale naše nejdůležitější přání,to hlavní, by mělo být, abychom se naučili být uvnitř sebe šťastni bez ohledu na vnější okolnosti, abychom dokázali milovat za každých okolností, aby se v naší duši a v našem srdci zvyšoval cit lásky k lidem a k Bohu. Snažit se ze všech sil, aby naše láska byla nezištná, bezpodmínečná a nebyla závislá na okolnostech. To by mělo být naše hlavní přání, učit se této dovednosti. Proto jsme zde na světě. Ano, přejme si rodinu, přejme si úspěch v práci, krásný domov, zdraví, přejme si vše, co se týká našeho života na této zemi. Splní se nám to. Ale toto přání musí být druhotné, musí sloužit našemu hlavnímu přání a poslání, a tím je „Milovat bližního svého jako sebe samého“.

Člověk je stvořen s tímto cílem, aby směřoval k tomuto poslání, a vše, co se v jeho životě děje, se děje za tímto účelem, ať si to uvědomuje či ne! Pojďme tedy touto cestou vědomě.    

Nový rok
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.