Jdeme na ples. Ale v čem?
Ilustrační foto: pinterest.com

Jdeme na ples. Ale v čem?

10. 1. 2019

Doba plesů, večírků, premiér a dalších slavnostních příležitostí začíná. Právě v zimě lidé častěji vyrážejí do společnosti. Čím je žena starší, tím častěji si klade otázku, v čem na společenské události vyrazit.

Důvodů bývá více. Ty, které chodí na plesy často, bývají vybavené. Mají doma různé šaty, doplňky. Ty, které na ně vyrážejí výjimečně, často neví, co si počít. Koupit si plesové šaty jen kvůli jednomu večeru? Není to zbytečné? Ne každý si to může dovolit. A pak ty šaty budou roky viset ve skříni?

Je  tu i další důvod. Už mi není třicet, už je těžší vybrat si model, který mi sluší, říká hodně žen. A padají otázky: Co je vlastně na ples či slavnostní večírek vhodné? Dlouhé šaty? Šaty pod kolena? Elegantní kalhoty a halenka?  Co mohu odhalit a co už ne?

Ano, taková slavnostní událost znamená pro mnohé ženy spíše mírný stres než radost. Když bylo dámám, kterým je nyní šedesát a více let, dvacet, byly zvyklé klidně si něco na rychlo ušít. Za jejich mládí obchody nepřekypovaly oblečením všeho druhu a bylo naprosto běžné nechávat si na slavnostní příležitosti oblečení šít nebo si ho prostě vlastními silami vyrobit v domácích podmínkách. Přešít něco po mámě, něco upravit, něco si půjčit od kamarádky.

Když je dívce dvacet, vyrazí zpravidla směle do společnosti v čemkoli a nijak jí to na sebevědomí neubírá. Jenže pak se s ní s postupujícími roky něco stane. Začne si říkat: Tohle se pro mě nehodí, tahle barva mi nesluší, v tom vypadám staře, tady mi leze špek...

Ano, sehnat kvalitní slušivé šaty do společnosti, které zvýrazní přednosti a zakryjí nedostatky a ještě se v nich zralá žena cítí pohodlně, je těžké i v této době, kdy se zdá, že více oblečení už snad v nabídce ani být nemůže.

Ale je škoda na společenský život rezignovat jen proto, že se už žena necítí být oslňující krasavicí jako za mlada. Chce to jen trochu se inspirovat, poradit se s někým, kdo oblékání opravdu rozumí, ať už jde o zkušenou prodavačku, švadlenu nebo kamarádku. Nebát se, zvážit své možnosti finanční, rozměrové i vzhledové. Rozhodnout se, zda se vyplatí vyšší investice, protože chodíme do společnosti často nebo jde o jednorázovou výjimečnou akci kvůli které není radno utrácet horentní sumy za šaty, které nevyužijeme. Uvědomit si, že často sehrají větší roli zajímavé doplňky a jednoduché černé koktejlové šaty, které díky těm doplňkům vypadají pokaždé jinak, než kupovat na každou akci nový model, který se okouká.

Nebo naopak, pokud má žena ráda extravaganci, proč si ji právě na plese neužít, nezaprovokovat, nevykouknout z davu. To je přece možné ve dvaceti i v sedmdesáti.

Tak tady je malá inspirace, že slušivé šaty na slavností příležitosti existují a mohou sloužit jako tip při hledání v obchodech nebo vyjednávání se švadlenou.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.