Hádanka - vlak
ilustrační foto: pixabay.com

Hádanka - vlak

15. 1. 2019

Pan Novák je již v důchodu a žije v malé vesnici, která leží mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Loni začátkem roku ho nemile překvapilo, že poslední prodejna ve vsi přestala fungovat. Protože však bydlí nedaleko vlakové zastávky, rozhodl se, že bude jezdit na nákupy vlakem. Nakonec má dost času a navíc jako důchodce na vlak velkou slevu. Každý den se tedy vypravil na zastávku ve zcela náhodný čas a nasedl vždy do prvního vlaku, který přijel.

Z této zastávky může jet na jednu stranu do Hradce Králové (nedaleko nádraží může nakupovat v Lidlu) nebo na druhou stranu do Pardubic (nedaleko tohoto nádraží je Hypernova). Oba vlaky jezdí pravidelně v půlhodinových intervalech.

Pan Novák takto cestoval za nákupy celý minulý rok. A protože původně pracoval jako účetní, ukládal si účtenky z nákupů do krabice. Na konci roku je chtěl vyhodit, ale všiml si, že účtenek z hradeckého Lidlu má mnohem více než účtenek z pardubické Hypernovy. Přepočítal je a byl překvapený, že v Hradci Králové byl bezmála dvakrát více než v Pardubicích.

Jak je to možné? Chodil přece na vlakovou zastávku ve zcela náhodný čas a oba vlaky jezdí ve svém směru každých 30 minut? Umíte to vysvětlit?

Poznámka: není v tom žádný trik, podvod či něco nezvyklého.

zábava
Hodnocení:
(4.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.