Prognóza na rok 2019
Ilustrační foto: pixabay.com

Prognóza na rok 2019

16. 1. 2019

Začátek roku je vždy spojen s očekáváním a předpovídáním. Co se stane? Co bude? Ráda bych se podělila o svůj názor na změny v roce 2019.

Rok 2019 bude rokem velkých změn. Nemám na mysli změny politické, kulturní či ekonomické. Rok 2019 bude rokem velkých změn ve vnitřním vnímání lidí. Lidé si budou uvědomovat, že jsme všichni spojeni do jednoho celku, lidé mezi sebou, lidstvo a příroda, Země. To, co lidé budou považovat za důležité, se radikálně změní. Hlavním cílem již nebude blahobyt, dobrý osud, postavení nebo zdraví. Ale Láska. A co je láska? Je to jednota. Rok 2019 je počátkem těchto vnitřních změn člověka a změn hodnot člověka.

Mít blahobytný život a pěkný osud může být smyslem života, pokud to člověka naplňuje. V čem je smysl života? V radovánkách? V novém autu? Je to příjemné potěšení, ale dočasné. „Blahobyt“ a „pěkný osud“ má hodně lidí, a přesto se cítí být nenaplněni a depresívní. Pro tyto lidi je naplněním „altruismus“. Altruismus neznamená to, že se rozdám z materiálních prostředků. Je to změna vnímání, změna uvnitř člověka. Přestávám myslet na sebe, nefňukám nad svým stavem, nad tím, co se mi děje. Pomáhám druhým rozvíjet to, co bylo do nich vloženo. A když pomáháš druhým, pak najednou odhaluješ, jak rosteš. A tím, že ty pomáháš druhým růst, to pomáhá tobě správně růst. Ty sám bys nepřišel na to, že máš být takový a najednou cítíš v sobě zodpovědnost, aby ostatní rostli a realizovali se, a cítíš, že se měníš i ve směru, o kterém jsi dříve nepřemýšlel. Je to těžká změna a sám člověk nic nezmůže. A je paradox, že pokud člověk vyjde ze sebe a myslí na druhé, tím pomáhá nejvíc sám sobě a také je paradox, že potěšení, které takto člověk zakouší, nevyprchá. Ano, náš živočišný člověk touží po materiálním, ale duše touží po správném spojení s ostatními. A v nitru vždy probíhá boj mezi lidskými tužbami a stavem novým, kterého člověk dosahuje láskou k druhým. Pak dojde k takovým změnám v charakteru člověka, které nedovolí chovat se nesprávně.

Existuje věda, která se tímto zabývá, a existují lidé, kteří se denně touto vědou zabývají a snaží se myslet a pomáhat svým přátelům, kteří společně přijali takové hodnoty. Takto mezi nimi vzniká záruka a jedinec v takto dobrém prostředí může správně růst a rozvíjet se a zároveň pomáhá druhým, aby se správně rozvíjeli a pozvedávali.  

Můj příběh
Hodnocení:
(4.3 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.