Dialog Jessenius připravil v rámci PragueONCO přednášky pro veřejnost. Vystoupí i Petr Koukal

Dialog Jessenius připravil v rámci PragueONCO přednášky pro veřejnost. Vystoupí i Petr Koukal

25. 1. 2019

Už podesáté se v Praze koná mezioborové onkologické kolokvium PragueONCO. Významnou součástí jeho programu je i v letošním roce pacientský seminář, který organizuje obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius. Zahrnuje 9 přednášek, na kterých vystoupí odborníci se zkušenostmi s léčbou onkologických pacientů, ale i badmintonista Petr Koukal či bloggerka Tereza Schillerová. Pacientská sekce pro zájemce z řad veřejnosti je přístupná ve středu 23. ledna od 14 hodin.

„Lékaři a sestry různých oborů společně proti zhoubným nádorům“, tak zní téma letošního ročníku kolokvia PragueONCO. Organizace jeho pacientské sekce se ujala společnost Dialog Jessenius a připravila odpoledne nabité zajímavými přednáškami s tématy, která mohou zaujmout a pomoci onkologickým pacientům i jejich nejbližšímu okolí.

„Témata se i letos budou dotýkat významu aktivního přístupu pacienta, nové organizace onkologické péče, možností léčby nádorových onemocnění, ale třeba i důležitosti správného stravování,“ uvedla Michaela Tůmová, ředitelka o. p. s. Dialog Jessenius. Jedna z přednášek se zaměří také na možnosti dlouhodobé péče o onkologicky nemocného blízkého a mluvit se bude také o negativních účincích onkologické léčby či o biosimilární léčbě v onkologii. 

Pacientský seminář zahájí Petr Koukal, český olympionik, který podstoupil léčbu rakoviny varlat a v současnosti vede nadační fond a také projekt STK pro chlapy. Kromě něj se na semináři představí i další projekty a pacientské organizace, které pomáhají v boji s nevyléčitelnou nemocí.

PragueONCO se koná v Clarion Congress Hotelu v Praze, přednášky pacientské sekce probíhají 23. ledna od 14:00 do 18:25 hodin.

Další informace najdete na www.dialog-jessenius.cz/ a pragueonco.cz

 

DIALOG JESSENIUS o.p.s. vznikla v roce 2009 s cílem rozšířit informovanost široké veřejnosti o závažných onemocněních, jejich průběhu a léčbě a tím zlepšit komunikaci mezi zdravotníky a pacienty i mezi pacienty a rodinnými příslušníky.

K hlavním projektům patří Centrum informací onkologického pacienta při Onkologické klinice FN Motol a publikace edukativních DVD pod souhrnným názvem Průvodci onemocněním, které mají pomoci pacientům s onkologickým onemocněním překonávat těžkou životní situaci a připravit je na to, co je při léčbě čeká. Kampaň Ruce na prsa se zaměřuje na osvětu časné diagnostiky rakoviny prsu a aktivity pod názvem Hlidej.se zaměřenými na prevenci a motivaci veřejnosti k zodpovědnému přístupu k vlastnímu zdraví a životu.

 

charita
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%