Kam s dětmi na Šumavě během zimních prázdnin
Jarní prázdniny začínají druhý víkend v lednu. Foto: Archiv

Kam s dětmi na Šumavě během zimních prázdnin

3. 2. 2019

Chystáte se s dětmi na pololetní nebo jarní prázdniny na Šumavu? Zde je několik tipů, co dalšího kromě lyžování v okolí Kašperských hor podniknout.

1. Prohlídky hradu Kašperk
Vyšlápněte si na nejvýše položený český hrad Kašperk! Z Kašperských Hor jsou to jen tři kilometry a dolů můžete jet na saních… Každou středu a sobotu zde pořádají pravidelné prohlídky s názvem Život na hradě v zimě a vy se na nich dozvíte spoustu zajímavých informací o tom, jak ve středověku v zimě na hradě topili, svítili, trávili volný čas, co jedli a jak čas vlastně měřili.

 

2. Pozorování šumavských jelenů
Jelena ve volné přírodě jen tak nespatříte. Majestátní jeleni jsou plachá a velmi chytrá zvířata. Ideální příležitost k jejich pozorování máte v zimě, kdy jsou v tzv. obůrkách. Jelení obůrka v Berankách v Srní (jen 15 minut autem z Kašperských Hor) je otevřená od 17. 1. do 31. 3. 2019. Pozorování se koná v úterý, čtvrtek a sobotu (mimo svátky), vždy od 12.00 do 15.30.

 

3. Sklářská huť Zlatý potok
Rezervujte si prohlídku sklárny v Řetenicích, které leží jen čtyři kilometry od Kašperských Hor. Dozvíte se zde mnoho zajímavostí o výrobě skla, uvidíte praktickou ukázku výroby a hlavně si budete moct sami vyfouknout vlastní výrobek. Pan Kozel je mistr svého řemesla a rád o skle povídá. Návštěva je možná každý den kromě pondělí, od 10 do 16 hodin.

 

4. Večerní lyžování ve skiareálu v Kašperských Horách
“Večerní lyžování má svoje kouzlo. Za tmy vypadá sjezdovka úplně jinak. Z horní stanice lanovky je také krásný výhled na osvětlené Kašperské Hory. Tento zážitek si můžete dopřát každou středu, pátek a sobotu od 18 do 21 hodin. Anebo si rezervujte učitele pro výuku snowboardu a nebudete mít u svých náročných začátků žádné nechtěné svědky,” radí Sabina Kmecová z místního hotelu Nebespán.

 

5. Bazén a zimní stadion v Sušici
Když v zimě promrznete na lyžích, určitě se bude hodit teplá koupel. Nový bazén v Sušici nabízí nejen vyžití pro děti (zábavný bazén, tobogány, dětský bazén), ale také hned dvě nerezové vířivky se spoustou bublin pro dokonalou relaxaci. K dispozici je také sauna. Denně od 14.30 do 21.30, v sobotu a v neděli od 10 hod. Nebo si vezměte brusle a užijte si upravený led při veřejném bruslení hned v sousedství bazénu.

 

6. Ranní jóga
Přímo v Kašperských Horách si zacvičíte ranní nebo plynulou jógu, a to každé pondělí a čtvrtek. Vstupné je 100 Kč a cvičení probíhá v nové sportovní hale. 

 

cestování vnoučata
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%