Co všechno dělají dnešní senioři?
Ilustrační foto: ingimage.com

Co všechno dělají dnešní senioři?

4. 2. 2019

Znáte mě jako pilného přispěvatele a člena redakční rady i60.cz. Zároveň však jsem sociolog a v současné době i doktorand na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Zabývám se aktivitami a životním stylem seniorů (zde míněno od 60 let věku). Co vše po celý den dělají? Jaká je jejich současná duševní pohoda? Čemu dávají přednost? A tak podobně.

Je ale prakticky nemožné navštívit stovky seniorů a dotazovat se jich osobně. Proto se používají hromadné anonymní dotazníky. Znám jejich výhody i nevýhody, a právě teď takový dotazník musím použít. Jde o anonymní dotazování pečlivě připravené a na malém vzorku odzkoušené. Je to také první takto zaměřený průzkum v ČR.

Tento dotazník je uložen na https://seniori-a-jejich-aktivity.vyplnto.cz/ - stačí kliknout na tento odkaz a můžete začít vyplňovat. Celostátní výsledky budou po ukončení k dispozici rovněž na tomto odkaze. Výsledky mohou pomoci jak v odborné práci na Karlově univerzitě, tak při dalším utváření státní politiky v podpoře stárnutí.

Chci vás proto požádat o vyplnění dotazníku. Žádné povinnosti vám z toho nevznikají, nejsou tam žádné komerční nabídky ani reklamy. Jediná podmínka: aby vám letos bylo alespoň 60. 

Tento text či vlastně aspoň odkaz https://seniori-a-jejich-aktivity.vyplnto.cz/ můžete také - s několika vlastními slovy - přeposlat svým známým, kterým je letos aspoň 60 let.

Děkuji za vaši laskavou pomoc.

 

PhDr. Oldřich Čepelka

 

(P. S. Pochybovači mohou opět psát své kritické komentáře, ale tentokrát je uvítám přímo na stránkách s dotazníkem, je tam tuším po skončení místo nalevo.)

aktivní senioři
Hodnocení:
(4.3 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.