Jak utužit své zdraví? Vsaďte na vířivku v kombinaci s aromaterapií
FOTO: virivka-virivky.cz

Jak utužit své zdraví? Vsaďte na vířivku v kombinaci s aromaterapií

31. 1. 2019

Někdy vás pěkně potrápí nepříjemné bolesti zad nebo hlavy? Řešením může být vířivka. Poradíme vám, v čem tkví její blahodárný vliv na lidský organismus.

Vytvořte si doma soukromé lázně

Že vám vířivka přijde jako rozmařilost pro mladé? Ani zdaleka. Vířivka nejsou jenom bublinky a šampaňské. Naopak. Vířivka má v první řadě velmi pozitivní vliv na lidský organismus. Právě z toho důvodu ji najdete jako nenahraditelnou pomůcku v rehabilitačních centrech nebo lázních po celém světě. Teplota vody se pohybuje okolo 37 °C, což je stejná teplota, jakou má lidské tělo. Už pouhých 15 minut v příjemně teplé vodě s masáží vám zaručí, že se budete cítit lépe nejen fyzicky, ale i psychicky. 

Bojujte vířivkou proti bolesti

Už za několik málo minut, které strávíte ve vířivce, zvýšíte kyslík v krvi zhruba o 10 %. Díky lepšímu prokrvení se vám budou snadněji hojit například různé pohmožděniny. Ve vířivce jsou zabudované masážní trysky, takže pokud vás trápí bolesti zad, masážní tryska vám příjemně bolestivé místo promasíruje. Pobyt v teplé vířivce vám dokonce pomůže i s bolestmi hlavy, a to především pokud teplou lázeň podpoříte ještě esenciálními oleji. Ideálním pomocníkem je například levandule, máta nebo eukalyptus. 

Spíte špatně? Zkuste 15 minut ve vířivce

Máte problémy se spánkem, celkově spíte málo, usínáte pozdě a s obtížemi a zároveň se budíte velmi brzo? Místo prášků na spaní vyzkoušejte koupel ve vířivce. Hydromasáž spolu s esenciálními oleji jako je levandule nebo meduňka vás příjemně zrelaxují a unaví. Po koupeli se budete cítit vláčně, svaly se uvolní, hlava si odpočine a bude se vám mnohem lépe usínat. Dodržte čas koupání po dobu 15 minut. 

Otužováním k pevnějšímu zdraví

Vířivku můžete postavit na zahradu a užívat si koupel i v nízkých teplotách. V takovém případě se rovnou i otužíte, jakmile vylezete z vířivky ven. Pravidelným otužováním posilníte svůj imunitní systém a snížíte frekvenci i délku nemocí. Vyberte si z několika druhů mobilních vířivek s výraznými slevami na stránkách Hawaj.cz a vytvořte si lázně přímo u sebe doma. Pokud se chcete o vířivkách dozvědět ještě více informací, klikněte zde.

zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%