Móda, kterou muži nesnášejí
Ilustrační foto: ingimage.com

Móda, kterou muži nesnášejí

6. 2. 2019

Možná, že by ženy byly překvapené, kdyby se více vyptávaly mužů, jaké oblečení, líčení či účesy se jim na nich líbí a jaké ne. Jsou trendy, které u pánů vyvolávají nepochopení. A čím je muž starší, tím častěji mu některé v současnosti velmi rozšířené outfity, připadají spíše odpudivé, než přitažlivé.

Tady je pokus o soupis toho, co muži nejčastěji označují za nehezké, když přijde řeč na ženské zkrášlování.

Tílko na ramínka a z něj vykukující ramínka další, od podprsenky. Absolutní top mezi oblečením, které mužům přijde spíše odpudivé než sexy, byť si jeho nositelky zpravidla myslí opak. Je jasné, že pokud je velké vedro, dá se takové oblečení tolerovat v přírodě, doma či na zahradě, ale ženy takto s oblibou v poslední době vyrážejí do obchodů, cestují tak. Vykukující ramínka od podprsenek se staly něčím normálním. Muži dříve narození velmi často říkají, že v tom nevidí nic pokrokového, natož sexy a nostalgicky vzpomínají na časy, ve kterých bylo naprosto výjimečné a tudíž vzrušující zahlédnout kousek ženského spodního prádla. Nyní se na ně valí silné sádelnaté paže, mohutná odhalená záda a na nich ramínka podprsenek všech možných barev. Mladí muži jsou zvyklí, že se tento způsob odívání stal běžným, i oni však často zmiňují, že jej za extra přitažlivý nepovažují.

Melíry. Oživíme barvičku, uděláme proužky, budete vypadat mladistvější, výraznější. To je věta, která často zní v kadeřnictvích. Mnoho žen občas podlehne lákání a nechá si udělat nějaký ten světlejší či barevnější pruh. Kvalitní melír vypadá tak, že ho nikdo nepozná, je jako vlasy vybledlé od sluníčka. Jenže řeč je o pruzích výrazných, třeba světlých na hodně tmavých vlasech nebo nějakém tom v bordó barvě. Pozor na ně, muži velmi často zmiňují, že tuto úpravu vlasů na ženách nemají rádi. Připadá jim nepřirozená, umělá. Shodují se v tom mladí kluci stejně jako sedmdesátiletí gentlemani.

Rudá rtěnka. V současnosti jde o velký trend. Kdysi bývaly sytě rudé rty běžné, později převážil trend přirozeného líčení. Nyní se prodavačky v luxusních i běžných parfumériích snaží zákaznicím vysvětlit, že kdo nenosí rudé rty, jako by nebyl. Říká se, že každá žena by někdy výrazně rudé rty měla zkusit nosit, že je to smyslné, sexy. Zkrátka, že po ní muži budou šílet. Mnozí z nich říkají, že to vnímají přesně naopak. Příliš výrazně rudé rty podle nich sluší jen některým ženám a většina mužů zmiňuje, že dává přednost líčení přirozenému, v tlumených barvách. A co považují za úplně nejhorší? Když má žena rty rudé, ale poněkud rozmazané, po delším nošení rozpité, případně vsáklé do vrásek kolem úst. Takže závěr: u zralých žen se výrazně rudé rty líbí jen málokomu.

Zvířecí vzory. V minulém roce byly velmi v módě, zaplavily řetězce s oblečením. Ženy je nosí rády, připadají si v nic sexy. Ale pozor, muži velmi často zmiňují, že kozačky s leopardím potiskem nebo sukénku s vzorem tygra mají spojenu s odíváním žen poněkud lehčích mravů. Težko jim vysvětlit, že jde prostě jen o módní trend, oni to vnímají jinak.

Odrostlá barva. Blondýna s černým pruhem na temeni hlavy, zrzka nebo bruneta s pruhem šedivým. Muži se sice rádi nechávají klamat, ale pak jsou zklamaní, když vyjde najevo pravda. Takže to, že blondýnka je ve skutečnosti bruneta, což dokazuje dvoucentimetrový tmavý odrost vlasů, je pro ně určitým zklamáním. Podobně to mají muži vyššího věku u svých vrstevnic. Nepřemýšlejí nad tím, že ta fešná zajímavá bruneta ve svých pětašedesáti opravdu nemůže mít tak krásně tmavé vlasy, že se za nimi skrývá práce kadeřníka a spousta peněz, kterou si žádá pravidelné dobarvování odrostů každý měsíc, aby nebylo vidět, že dáma je ve skutečnosti úplně šedivá. Když se dotyčná nějakou dobu nedobarvuje a začne být vidět výrazná bílá pěšina, muži jsou nemile překvapeni. Mnozí dokonce říkají, že než nedokonale zabarvená neudržovaná žena se jim více líbí dáma, která své šediny hrdě přizná a vůbec se nebarví. 

Sportovní oblečení. To je velké téma, na kterém se muži neshodnou. Na jedné straně mnozí říkají, že žena v džínách, tričku a teniskách jim připadá vždy dobře oblečená, na druhé straně se otáčejí že tou, která jde s sukni nebo šatech a na vysokých podpatcích. Většinou se shodují, že se jim líbí, když je partnerka umí občas překvapit. Zkrátka, když ta fajn kamarádka do nepohody, která ráda nosí tenisky nebo pohorky, občas vyrazí do ulic jako nedostupná elegantní dáma.

Tetování a piercing. To jsou témata, která rozdělují generace. Zatímco většina mladých mužů nyní označuje tetování na ženách za přitažlivé, starší generace jej razantně odsuzuje. V tomto směru není prostor na kompromisy. Naprostá většina starších mužů má tetování spojeno s pobytem ve vězení a na ženském těle podle nich nemá co dělat. Mladší muži se pak dělí na dvě skupiny. Jedni jsou pro, aby žena měla tetování malé, jen jako zajímavý doplněk. Jiní naopak obdivují ženy, jejichž paže, záda nebo nohy připomínají malířská plátna a jsou i pro nějaké to zpestření celého toho uměleckého díla piercingem. Ano, tetování je věc, která, když na ni v mužské společnosti dojde řeč, spolehlivě vyvolá vášnivé diskuse, ba hádky.

Seznam toho, co mu na ženách připadá přitažlivé a co naopak nehezké, si samozřejmě může vytvořit každý muž sám. Je jasné, že každému se líbí něco jiného a že každá generace preferuje jiný styl, protože je pod vlivem reklam, celebrit, článků, zkrátka všeho toho, co ji obklopuje. Možná, že by se však ženy, a to ženy bez ohledu na věk, divily, kdyby někdy takovou mužskou debatu na téma, co se jim na nich líbí a co ne, poslouchaly.

móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%